Zöldborsós sertéspörkölt nokedlivel

2014-04-30
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Anyósom receptje alapján készül ez az eszméletlen finom főétel.

Ezeket szerezd be:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 1 üveg zöldborsó
  • 1 üveg lecsó
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • napraforgó olaj
  • ízlés szerint pirospaprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt feketebors
  • 1 kg liszt (én tönkölyből készítettem a nokedlit)
  • 2 tojás
  • víz

1. Lépés

A vöröshagymát felkockázom, kevés olajon megpirítom, majd megszórom pirospaprikával és a kockára vágott sertéscombot rárakom.

2. Lépés

Sózom, borsozom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Vizet csak szükség esetén és nagyon keveset teszek bele.

3. Lépés

Amikor már puha a hús, hozzáadom az üveges lecsót és a zöldborsót, majd fedő alatt pár percig készre főzöm.

4. Lépés

A nokedlit közben elkészítem: Lisztet a tojással, sóval és vízzel összekeverem, majd sós lobogó vízbe kiszaggatom.

Jó étvágyat hozzá!

Sütni és főzni csak szívvel-lélekkel lehet :)

Értékelések

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

3 757 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gombás sertéspörkölt rizzsel és párolt káposztával

  • Pipette Rigate borsós sertéspörkölttel

  • Sertéspörkölt gombával

  • Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával

  • Vörösboros sertéspörkölt nokedlivel és lecsóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1,148 kcal
  • Zsír

    21.7g
  • Szénhidrát

    172.3g
  • Fehérje

    59.3g
  • Koleszterin

    173mg
  • Cukor

    9.4g