Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával
2014-03-17- Típus: Sertéspörkölt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
Vettem sertéshúst, amit pörköltnek elkészítettem és tarhonyát főztem mellé.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg sertéscomb
- 0.5 pohár tarhonya
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 szál petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- chiliszósz (ízlés szerint)
- 1 dl vörösbor
1. Lépés
A hagymákat, paprikákat, paradicsomokat, petrezselymet aprítom, a húst kockára vágom.
2. Lépés
A tarhonyát megfőzöm.
3. Lépés
A hagymákat megdinsztelem.
4. Lépés
Hozzáadom a húst, majd amikor már kicsit megpirult, beleteszem a zöldségeket, fűszerezem, öntök bele chiliszószt és vörösbort. (Ha főzés közben nem lenne elég leve pótlom még vörösborral.)
5. Lépés
Amikor a hús már puha, belekeverem a tarhonyát.
6. Lépés
Tálalok. Koriander-levéllel és chilipaprikával díszítek.
TIPP: Ecetes uborkát fogyasszatok mellé.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
3 409 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
531 kcal -
Zsír
8,7 g -
Koleszterin
174 mg -
Szénhidrát
53,5 g -
Cukor
7,3 g -
Fehérje
49,1 g