Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával

2014-03-17
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Vettem sertéshúst, amit pörköltnek elkészítettem és tarhonyát főztem mellé.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 0.5 pohár tarhonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 szál petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • 1 dl vörösbor

1. Lépés

A hagymákat, paprikákat, paradicsomokat, petrezselymet aprítom, a húst kockára vágom.

2. Lépés

A tarhonyát megfőzöm.

3. Lépés

A hagymákat megdinsztelem.

4. Lépés

Hozzáadom a húst, majd amikor már kicsit megpirult, beleteszem a zöldségeket, fűszerezem, öntök bele chiliszószt és vörösbort. (Ha főzés közben nem lenne elég leve pótlom még vörösborral.)

5. Lépés

Amikor a hús már puha, belekeverem a tarhonyát.

6. Lépés

Tálalok. Koriander-levéllel és chilipaprikával díszítek.

TIPP: Ecetes uborkát fogyasszatok mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 735 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gombás sertéspörkölt rizzsel és párolt káposztával

  • Pipette Rigate borsós sertéspörkölttel

  • Sertéspörkölt gombával

  • Zöldborsós sertéspörkölt nokedlivel

  • Vörösboros sertéspörkölt nokedlivel és lecsóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    531 kcal
  • Zsír

    8,7 g
  • Koleszterin

    174 mg
  • Szénhidrát

    53,5 g
  • Cukor

    7,3 g
  • Fehérje

    49,1 g