Pipette Rigate borsós sertéspörkölttel

2015-01-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A pörkölt nem csak nokedlivel, vagy krumplival készíthető, a zöldborsó is mássá teszi egy kicsit.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg zöldborsó
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • 25 dkg tészta (Pipette Rigate)
  • 10 dkg ecetes cékla

1. Lépés

A hagymát aprítom, húst, a szalonnát, a paprikát, paradicsomot kockára vágom.

2. Lépés

A serpenyőben a szalonnát megpirítom, zsírjában a hagymát megdinsztelem, rárakom a húst, egy darabig pörkölöm, majd beleteszem a paprikát és a paradicsomot. Fűszerezem, öntök rá vizet, s el kezdem főzni.

3. Lépés

Mikor a hús már félig puha, hozzáadom a zöldborsót is.

4. Lépés

Kifőzöm sós vízben a tésztát.

5. Lépés

Végül a tésztát a pörkölthöz adom, összekeverem.

6. Lépés

Tálalok. A tányérra szedek céklát, mellé a pörköltes tésztát, rá egy chilipaprikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 295 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gombás sertéspörkölt rizzsel és párolt káposztával

  • Sertéspörkölt gombával

  • Zöldborsós sertéspörkölt nokedlivel

  • Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával

  • Vörösboros sertéspörkölt nokedlivel és lecsóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    833 kcal
  • Zsír

    19,2 g
  • Koleszterin

    228 mg
  • Szénhidrát

    95,1 g
  • Cukor

    14,1 g
  • Fehérje

    67,7 g