10 perces tiramisu recept

2012-05-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Szerintem ennél gyorsabb desszert receptet még senki nem látott, főleg nem úgy, hogy még isteni is. Megéri kipróbálni!

Ezeket szerezd be:

  • 2 ek instant kávé (3in1)
  • 2 ek Marsala bor
  • 50 gramm tortareszelék
  • 230 gramm mascarpone
  • 4 ek kávés krémlikőr
  • 2 ek porcukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 1/2 ek vanília aroma
  • 8-8 db nagyobb csokis keksz
  • 1 kanál kakaópor

Recept elkészítése

1. Tegyük a kávét és 1/2 csésze vizet egy kisebb tálba, és keverjük össze, amíg teljesen feloldódik, majd öntsük bele a Marsala bort, majd tegyük félre. Tegyük a csokoládéforgácsot vagy tortareszeléket egy mixerbe és törjük egészen finommá.

2. Tegyük a mascarponét, a kávés krémlikőrt és porcukrot egy nagy tálba és verjük elektromos keverővel keményre, körülbelül 1 perc alatt. Rakjuk a tejszínt és a vanília kivonatot egy másik tálba, addig verjük kemény habbá, amíg puha csúcsokat nem alkot, majd könnyed mozdulatokkal hajtsuk bele a mascarpone keveréket.

3. Vegyük elő a kekszeket és mártsuk a kávés keverékbe, majd vegyünk elő 4 díszpoharat és tegyünk mindegyiknek az aljára. Kanalazzuk rá a csokoládé felét, majd a mascarpones keverék felét. Mártsuk a maradék kekszet a kávéba és a rétegezzük újra rá a maradék csokoládét és mascarponet. A tetejét hintsük meg kakaóporral.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 606 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamis tiramisu zabkásából

  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Tiramisu lisztérzékenyek számára