10 perces tiramisu recept
2012-05-05- Típus: Krémek, habok, Tiramisu receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
Szerintem ennél gyorsabb desszert receptet még senki nem látott, főleg nem úgy, hogy még isteni is. Megéri kipróbálni!
Ezeket szerezd be:
- 2 ek instant kávé (3in1)
- 2 ek Marsala bor
- 50 gramm tortareszelék
- 230 gramm mascarpone
- 4 ek kávés krémlikőr
- 2 ek porcukor
- 2,5 dl tejszín
- 1/2 ek vanília aroma
- 8-8 db nagyobb csokis keksz
- 1 kanál kakaópor
Recept elkészítése
1. Tegyük a kávét és 1/2 csésze vizet egy kisebb tálba, és keverjük össze, amíg teljesen feloldódik, majd öntsük bele a Marsala bort, majd tegyük félre. Tegyük a csokoládéforgácsot vagy tortareszeléket egy mixerbe és törjük egészen finommá.
2. Tegyük a mascarponét, a kávés krémlikőrt és porcukrot egy nagy tálba és verjük elektromos keverővel keményre, körülbelül 1 perc alatt. Rakjuk a tejszínt és a vanília kivonatot egy másik tálba, addig verjük kemény habbá, amíg puha csúcsokat nem alkot, majd könnyed mozdulatokkal hajtsuk bele a mascarpone keveréket.
3. Vegyük elő a kekszeket és mártsuk a kávés keverékbe, majd vegyünk elő 4 díszpoharat és tegyünk mindegyiknek az aljára. Kanalazzuk rá a csokoládé felét, majd a mascarpones keverék felét. Mártsuk a maradék kekszet a kávéba és a rétegezzük újra rá a maradék csokoládét és mascarponet. A tetejét hintsük meg kakaóporral.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 663 megtekintés