Sertéspörkölt gombával
2014-09-10- Típus: Sertéspörkölt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
Nagyon finom és kiadós étel. Vasárnapi ebédnek, de vendégvárónak is ideális.
Ezeket szerezd be:
- 50 deka sertéslapocka
- 20 deka gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- só, bors
- 1 dl olaj
1. Lépés
Az olajat és az apróra vágott hagymát felteszem a tűzre. Üvegesre párolom a hagymát, majd hozzáadom a pirospaprikát és a kockákra vágott, megmosott húst.
2. Lépés
Kicsit resztelem, aztán felöntöm egy kevés vízzel. Sózom, borsozom, majd belevágom a paprikát és a paradicsomot.
3. Lépés
Fedővel letakarom és puhára főzöm. Amikor a hús megpuhult, hozzáadom a megpucolt és összevágott gombát.
Még kb. 10 percig főzöm együtt a hússal, utána leveszem a tűzről. Párolt rizzsel tálalom.
Értékelések
(3.2 / 5)
5 személy értékelt
11 584 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
421 kcal -
Zsír
27.6g -
Szénhidrát
7.5g -
Fehérje
35g -
Koleszterin
91mg -
Cukor
4.1g