Sertéspörkölt gombával

2014-09-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Nagyon finom és kiadós étel. Vasárnapi ebédnek, de vendégvárónak is ideális.

Ezeket szerezd be:

  • 50 deka sertéslapocka
  • 20 deka gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • só, bors
  • 1 dl olaj

1. Lépés

Az olajat és az apróra vágott hagymát felteszem a tűzre. Üvegesre párolom a hagymát, majd hozzáadom a pirospaprikát és a kockákra vágott, megmosott húst.

2. Lépés

Kicsit resztelem, aztán felöntöm egy kevés vízzel. Sózom, borsozom, majd belevágom a paprikát és a paradicsomot.

3. Lépés

Fedővel letakarom és puhára főzöm. Amikor a hús megpuhult, hozzáadom a megpucolt és összevágott gombát.
Még kb. 10 percig főzöm együtt a hússal, utána leveszem a tűzről. Párolt rizzsel tálalom.

 

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(3.2 / 5)

3.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

5 799 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gombás sertéspörkölt rizzsel és párolt káposztával

  • Pipette Rigate borsós sertéspörkölttel

  • Zöldborsós sertéspörkölt nokedlivel

  • Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával

  • Vörösboros sertéspörkölt nokedlivel és lecsóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    421 kcal
  • Zsír

    27.6g
  • Szénhidrát

    7.5g
  • Fehérje

    35g
  • Koleszterin

    91mg
  • Cukor

    4.1g