Részeges blondie
2012-11-07- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
A következő blondiet sok finomsággal bolondítjuk meg, például egy kis rummal, csokoládéval és dióval.
Ezeket szerezd be:
- 2 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- 1 csésze vaj
- 2 csésze barna cukor
- 2 nagy tojás
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 2 evőkanál rum
- 1/4 csésze apróra vágott dió
- 1/4 csésze kis darabokra tört csokoládé
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzunk ki jól egy tetszőleges sütőformát. Egy közepes méretű tálban dolgozzuk össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd tegyük félre.
2. Lépés
Tegyük a vajat és a barna cukrot egy nagy tálba és keverjük kanállal simára. Adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliát és a rumot, majd keverjük addig, amíg alaposan összeáll. Keverje hozzá a liszt keveréket, majd a diót és az apró csokoládé darabokat.
3. Lépés
Öntsük a tésztát az előkészített formába, simítsuk el egy kanállal. Süssük 20-25 percig, amíg a teteje aranybarna lesz. Vegyük ki az edényt a sütőből és hagyjuk kihűlni teljesen egy rácson. Vágjuk kockákra és tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 690 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
535 kcal -
Zsír
28.6g -
Szénhidrát
63.6g -
Fehérje
5.8g