Részeges blondie

2012-11-07
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A következő blondiet sok finomsággal bolondítjuk meg, például egy kis rummal, csokoládéval és dióval.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csésze liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 csésze vaj
  • 2 csésze barna cukor
  • 2 nagy tojás
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál rum
  • 1/4 csésze apróra vágott dió
  • 1/4 csésze kis darabokra tört csokoládé

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzunk ki jól egy tetszőleges sütőformát. Egy közepes méretű tálban dolgozzuk össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd tegyük félre.

2. Lépés

Tegyük a vajat és a barna cukrot egy nagy tálba és keverjük kanállal simára. Adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliát és a rumot, majd keverjük addig, amíg alaposan összeáll. Keverje hozzá a liszt keveréket, majd a diót és az apró csokoládé darabokat.

3. Lépés

Öntsük a tésztát az előkészített formába, simítsuk el egy kanállal. Süssük 20-25 percig, amíg a teteje aranybarna lesz. Vegyük ki az edényt a sütőből és hagyjuk kihűlni teljesen egy rácson. Vágjuk kockákra és tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 308 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lisztmentes brownie

  • Diétás csokis brownie

  • Brownie torta recept

  • Babos brownie

  • Meggyes brownie

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    535 kcal
  • Zsír

    28.6g
  • Szénhidrát

    63.6g
  • Fehérje

    5.8g