Vörösboros hamis gulyásleves tarhonyával
2014-07-25- Típus: Gulyásleves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Gondoltam, ezúttal nem egy hagyományos gulyáslevest főzök. Azt hiszem sikerült. Bár lehet, hogy többen azt mondják, ez nem gulyás, hanem egy sűrű kolbászos zöldségleves. A lényeg, hogy finom lett, s jó csípős, ahogy én szeretem.
Ezeket szerezd be:
- 1 pár debreceni
- 1 szelet szalonna
- 2 szelet császárszalonna
- 1 szelet szendvicssonka
- 1.5 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma (zöldjével)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál póréhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 db hegyes csípős zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 szelet zeller
- 0.5 db karalábé
- 2 db krumpli
- 5 szál petrezselyem
- 3 szál zellerlevél
- 1 pohár tarhonya
- gulyáskrém (ízlés szerint)
- erős pista (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- köménymag (ízlés szerint)
- zsír (disznó)
- vörösbor (ízlés szerint)
1. Lépés
A szalonnákat, sonkát kockára vágom, a hagymát, fokhagymát, petrezselymet, zellerlevelet aprítom, az újhagymát, póréhagymát, paprikát, chilipaprikát karikára, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a debrecenit szeletelem.
2. Lépés
A szalonnákat disznózsíron megdinsztelem, ráteszem, a zöldségeket, majd feleresztem vízzel, fűszerezem.
3. Lépés
Amikor már majdnem megfőtt, beleteszem a tarhonyát, a kolbász, s öntök bele vörösbort.
4. Lépés
Tálalom. Merek egy mélytányérba levest, s teszek rá egy chilipaprikát.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
2 317 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
745 kcal -
Zsír
40,3 g -
Koleszterin
140 mg -
Szénhidrát
53,7 g -
Cukor
8,5 g -
Fehérje
36,8 g