Tejfölös marhagulyásleves nokedlivel
2015-08-31- Típus: Gulyásleves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 1:40 p
Nagyon finom és laktató. Kenyérrel akár egytálnak is elmegy. Próbáljátok ki!
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg marhalábszár
- 1 szelet füstölt szalonna
- 2 ek disznózsír
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db kisebb zellergumó
- 1 db kisebb karalábé
- 2 db csípős-hegyes zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 2 db krumpli
- 1 db zellerlevél
- 2 szál petrezselyem
- 4 db chilipaprika
- köménymag (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős fűszerpaprika (ízlés szerint)
- 1 db fehérrépa
- só (ízlés szerint)
- - : : A nokedlihez : : -
- só (ízlés szerint)
- 1 dl víz
- 0.5 bögre liszt
- 1 db tojás
1. lépés
A szalonnát és a húst kockára, a zöldségeket tetszőleges formára és méretre vágom, a hagymát, a petrezselymet aprítom. A zellerlevelet egészben hagyom.
2. lépés
A fazékba teszek két kanál disznózsírt, ezen megdinsztelem a szalonnát, majd a hagymát aranybarnára pirítom.
3. lépés
Rányomom a fokhagymát, ollóval rávágom a chilipaprikát, megszórom a borssal, köménnyel. Hozzáadom a húst, megszórom a pirospaprikával. Felöntöm vízzel, beleteszem a zöldségeket.
4. lépés
Közben elkészítem a nokedli tésztáját: a liszthez tojást, sót és kevés vizet keverek. Amikor a hús már majdnem puha, beleszaggatom a nokedlit. Ha a nokedli feljött a tetejére, kész a leves, lehet tálalni.
5. lépés
Tálaláskor merek a tányérba levest, a közepére teszek két kanál tejfölt, rá egy petrezselyem levelet, a tányér szélére pedig egy szép nagy chilipaprikát.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
1 922 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
439 kcal -
Zsír
15,1 g -
Koleszterin
125 mg -
Szénhidrát
41,7 g -
Cukor
7,1 g -
Fehérje
34,3 g