Vörösboros gulyásleves chilivel és nokedlivel
2014-12-11- Típus: Gulyásleves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:20 p
- Elkészítés: 1:30 p
Egy gazdag leves, igazi Hungaricum: Echte ungarische Gulaschsuppe.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg marhahús (lábszár és/vagy felsál)
- 1 szelet füstölt szalonna
- olaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db chilipaprika
- 1 evőkanál gulyáskrém
- erős pista (ízlés szerint)
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db kisebb zellergumó
- 5 db zellerlevél
- 2 db hegyes csípős zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 2 db nagyobb csiperkegomba
- 2 db krumpli
- 0.5 csokor petrezselyem
- 1 db tojás
- 0.5 bögre finomliszt
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
- őrölt köménymag (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- 2 dl vörösbor
1. Lépés
A fazékba teszek kevés olajat, ezen megpirítom a szalonnát, majd az apróra vágott hagymát, aranybarnára dinsztelem.
2. Lépés
A végén hozzáadom az aprított fokhagymát, a felszeletelt chilipaprikát, megszórom a borssal, őrölt köménnyel.
3. Lépés
Ráteszem a kockára vágott hús, majd megszórom a pirospaprikával, s ráöntöm a vörösbort. Ebben párolom tovább a húst.
4. Lépés
Majd felöntöm vízzel, beleteszem a felvágott zöldségeket, a gulyáskrémet, s az Erős Pistát.
5. Lépés
Közben elkészítem a nokedli tésztáját: a liszthez, tojást, sót és kevés vizet keverek, hogy egy lágy tésztát kapjak. Amikor már majdnem megfőtt a hús, beleszaggatom a nokedlit, s készre főzöm a levest.
6. Lépés
Tálaláskor még díszítem egy chilivel.
TIPP: Olaj helyett disznószír képezze az alapját, úgy finomabb lesz.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 559 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
764 kcal -
Zsír
29,5 g -
Koleszterin
181 mg -
Szénhidrát
57,3 g -
Cukor
9,8 g -
Fehérje
52,3 g