Vörösboros gulyásleves chilivel és nokedlivel

2014-12-11
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:20 p
  • Elkészítés: 1:30 p

Egy gazdag leves, igazi Hungaricum: Echte ungarische Gulaschsuppe.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg marhahús (lábszár és/vagy felsál)
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db chilipaprika
  • 1 evőkanál gulyáskrém
  • erős pista (ízlés szerint)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 5 db zellerlevél
  • 2 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 db nagyobb csiperkegomba
  • 2 db krumpli
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 db tojás
  • 0.5 bögre finomliszt
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • őrölt köménymag (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • 2 dl vörösbor

1. Lépés

A fazékba teszek kevés olajat, ezen megpirítom a szalonnát, majd az apróra vágott hagymát, aranybarnára dinsztelem.

2. Lépés

A végén hozzáadom az aprított fokhagymát, a felszeletelt chilipaprikát, megszórom a borssal, őrölt köménnyel.

3. Lépés

Ráteszem a kockára vágott hús, majd megszórom a pirospaprikával, s ráöntöm a vörösbort. Ebben párolom tovább a húst.

4. Lépés

Majd felöntöm vízzel, beleteszem a felvágott zöldségeket, a gulyáskrémet, s az Erős Pistát.

5. Lépés

Közben elkészítem a nokedli tésztáját: a liszthez, tojást, sót és kevés vizet keverek, hogy egy lágy tésztát kapjak. Amikor már majdnem megfőtt a hús, beleszaggatom a nokedlit, s készre főzöm a levest.

6. Lépés

Tálaláskor még díszítem egy chilivel.

TIPP: Olaj helyett disznószír képezze az alapját, úgy finomabb lesz.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 559 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejfölös marhagulyásleves nokedlivel

  • Parasztgulyás recept

  • Palóc gulyás

  • Vörösboros hamis gulyásleves tarhonyával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    764 kcal
  • Zsír

    29,5 g
  • Koleszterin

    181 mg
  • Szénhidrát

    57,3 g
  • Cukor

    9,8 g
  • Fehérje

    52,3 g