Csirke paprikás recept
2012-04-02- Típus: Pörkölt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Igazi hamisítatlan hungarikum, alap recept egy magyar háziasszony számára.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg csirke (külön darabokban)
- 2-3 evőkanál vaj
- 3-4 vöröshagyma
- Fekete bors ízlés szerint
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál (vagy ízlés szerint), csípős paprika
- 3 dl csirkehúsleves
- 1/2 csésze tejföl
Elkészítés
1. Sózzuk a csirke darabokat és hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten, közben elkezdhetjük a hagymát felvágni.
A hagymát tisztítás után szeleteljük fel.
2. Közepes hőfokon olvasszuk fel a vajat egy fazékban. Amikor forró a vaj, akkor tegyük bele a hagymát és dinszteljük meg. Amikor a hagyma elég szép barna fektessük bele a csirkedarabokat bőrös oldalukkal lefelé. Főzzük 4-5 percig mindegyik oldalán, amíg jól megpirul. (Vigyázzunk, ha megfordítjuk őket, a bőr ne szakadjon le róla és ne égjen az edény aljára.)
3. Adjuk hozzá a paprikát és ízlés szerint a fekete borsot. Öntsük a fazékba a csirke húslevest, keverjük óvatosan meg, hogy a paprika feloldódjon a folyadékban. Fedjük le és főzzük alacsony fokon 30-35 percig (attól függően, hogy mekkorák a csirke darabok). Amikor a csirke ennyi ideje fő, ellenőrizzük, hogy a belseje is jól átsült, egy késsel nézzük meg a csontnál, hogy nem véres-e.
4. Amikor a csirke kész, vegyük le a tűről. Hagyjuk az edényt kihűlni egy percig, majd lassan keverjük bele a tejfölt, és ízlés szerint sózzuk.
Tálaljuk galuskával, tojásos galuskával vagy tésztával és tetszőleges savanyúsággal.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
4 869 megtekintés