Palóc gulyás

2014-08-04
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Valahogy kimaradt az életemből ez a leves és nemrég, amikor újdonságra vágytam, már napok óta szemeztem vele, mert sok helyen szembejött velem. Itt volt az ideje kipróbálni! Nem csalódtam, nagyon finom! A friss kaportól olyan üde ízt kap, ami utolérhetetlenné teszi!

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg marha vagy sertéshús
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • 1/2 kg zöldbab
  • 4 szem burgonya
  • 3-4 db babérlevél
  • egy kisebb csokor kapor
  • ételízesítő
  • só, bors
  • kb. fél doboz tejföl

1. Lépés

A húst megmossuk és kockázzuk. A hagymát szintén kockára vágjuk és a sóval meghintve aranyszínűre pirítjuk az olajon.
Mielőtt kész lenne, a fokhagymát is beletesszük. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a húst, felöntjük vízzel és visszatesszük főni.

2. Lépés

Beletesszük a leves kockát, az ételízesítőt, a babért és félpuhára főzzük. Amikor ez megvolt, jöhet bele a zöldbab, és a kapor is.
A vége előtt hozzáadjuk a kockázott burgonyát, borsozzuk és kóstáljuk, ha szükséges után ízesítjük.

3. Lépés

Amikor minden elkészült, kevés leveslével kikeverjük a tejfölt és a többi leveshez adjuk. Pár pillanat múlva elzárjuk.
További tejföllel és kaporral díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(3.8 / 5)

3.8 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

6 101 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejfölös marhagulyásleves nokedlivel

  • Parasztgulyás recept

  • Vörösboros gulyásleves chilivel és nokedlivel

  • Vörösboros hamis gulyásleves tarhonyával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    486 kcal
  • Zsír

    15.6g
  • Szénhidrát

    29.8g
  • Fehérje

    54.9g
  • Koleszterin

    150mg
  • Cukor

    4.1g