Sajtos-szalámis csiga
2013-01-13- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 55 perc
Finom ropogós délutáni csemege. Nálunk nagyon gyorsan elfogyott.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- 2 teáskanál só
- 25 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- Töltelék:
- 20 dkg reszelt sajt
- 15 dkg vaj
- 20 dkg szalámi
1. lépés
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd elkeverjük benne a sütőport, a sót. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, majd azt is hozzákeverjük. Ha nagyon lágy lenne a tészta, akkor mehet hozzá még egy kis liszt.
2. lépés
A tálat letakarjuk és a tésztát körülbelül 1 órát kelesztjük meleg helyen. A sütőt 200°C-ra melegítjük.
A tésztát körülbelül 4-5 mm vastagra nyújtjuk. A sajtkrémhez elkeverjük a vajat a reszelt sajttal, majd megkenjük vele a tésztát.
3. lépés
A szalámikat darabokra szaggatjuk, majd egyenletesen elosztjuk a sajtkrém tetején. A tésztát a hosszabbik oldalánál két részre vágjuk, majd feltekerjük és kb. fél centiméter vastag csigákra vágjuk. A csigákat vajazott tepsibe tesszük és 15-20 perc alatt szép barnára sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
9 531 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
810 kcal -
Zsír
60.4g -
Szénhidrát
49.8g -
Fehérje
17.6g