Sajtos-szalámis csiga

2013-01-13
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Finom ropogós délutáni csemege. Nálunk nagyon gyorsan elfogyott.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 2 teáskanál só
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • Töltelék:
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg szalámi

1. lépés

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd elkeverjük benne a sütőport, a sót. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, majd azt is hozzákeverjük. Ha nagyon lágy lenne a tészta, akkor mehet hozzá még egy kis liszt.

2. lépés

A tálat letakarjuk és a tésztát körülbelül 1 órát kelesztjük meleg helyen. A sütőt 200°C-ra melegítjük.

A tésztát körülbelül 4-5 mm vastagra nyújtjuk. A sajtkrémhez elkeverjük a vajat a reszelt sajttal, majd megkenjük vele a tésztát.

3. lépés

A szalámikat darabokra szaggatjuk, majd egyenletesen elosztjuk a sajtkrém tetején. A tésztát a hosszabbik oldalánál két részre vágjuk, majd feltekerjük és kb. fél centiméter vastag csigákra vágjuk. A csigákat vajazott tepsibe tesszük és 15-20 perc alatt szép barnára sütjük.

Madarat tolláról, a nőt a konyhájáról.....

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5,509 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás-túrós csiga

  • Kolbászos csiga Gizitől

  • Diós tekercs

  • Hamis pisztácia tekercs, tökmagliszttel

  • Kakaós rózsa csiga, kelesztés nélkül

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    810 kcal
  • Zsír

    60.4g
  • Szénhidrát

    49.8g
  • Fehérje

    17.6g