Spárgakrémleves recept
2013-06-05- Típus: Karcsúsító ételek, Krémlevesek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
Most hétvégén az egyik helyi élelmiszerboltba gyönyörű szép spárgák érkeztek. Azonnal rá is csaptam, és finom krémlevest készítettem belőle.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Spárga
- 2 merőkanál Húsleves
- 10 dkg Vaj
- 2 kiskanál Liszt
- 2 dl Tejszín
- Só
1. lépés
A spárgát megmossuk, kemény részeit eltávolítjuk, majd feldaraboljuk.
2. lépés
Vajon folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk a lisztet. Amikor megpirult, felöntjük húslevessel és sóval fűszerezzük.
3. lépés
Ha már forr a levesünk, akkor beletesszük a spárgát és 30 percig rotyogtatjuk tovább.
4. lépés
30 perc elteltével turmixba átöntjük, tejszínt hozzáadjuk és jó alaposan az egészet átturmixoljuk. Ezután tegyük vissza a lángra egy kicsit.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 668 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
255 kcal -
Összes Zsír
23,4 g -
Koleszterin
61 mg -
Szénhidrát
7,6 g -
Cukor
3,6 g -
Fehérje
6 g