Spárgakrémleves recept

2013-06-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Most hétvégén az egyik helyi élelmiszerboltba gyönyörű szép spárgák érkeztek. Azonnal rá is csaptam, és finom krémlevest készítettem belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Spárga
  • 2 merőkanál Húsleves
  • 10 dkg Vaj
  • 2 kiskanál Liszt
  • 2 dl Tejszín

1. lépés

A spárgát megmossuk, kemény részeit eltávolítjuk, majd feldaraboljuk.

2. lépés

Vajon folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk a lisztet. Amikor megpirult, felöntjük húslevessel és sóval fűszerezzük.

3. lépés

Ha már forr a levesünk, akkor beletesszük a spárgát és 30 percig rotyogtatjuk tovább.

4. lépés

30 perc elteltével turmixba átöntjük, tejszínt hozzáadjuk és jó alaposan az egészet átturmixoljuk. Ezután tegyük vissza a lángra egy kicsit.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 471 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

  • Sütőtökös krémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    255 kcal
  • Összes Zsír

    23,4 g
  • Koleszterin

    61 mg
  • Szénhidrát

    7,6 g
  • Cukor

    3,6 g
  • Fehérje

    6 g