Krémes zöldségleves

2012-08-26
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A zöldségleves mindig jó választás, főleg ha krémlevesről van szó, ami 45 perc alatt el is készül. Használjunk tetszőleges zöldségeket, amiket csak gondolunk.

Ezeket szerezd be:

  • 2 sárgarépa
  • 1 kis vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 fehér répa
  • 2 zeller
  • 3/4 tk só
  • 3 krumpli
  • 2 csésze víz
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 csésze tej
  • 125 ml sima joghurt
  • 2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
  • 1 babérlevél

1. Lépés

Egy fazékba tegyük a megpucolt és megmosott zöldségeket, a karikákra vágott sárgarépát, a hagymát, a zellert, krumplit enyhén sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, majd töltsük fel a vízzel. Forraljuk fel magas hőfokon. Fedjük le, majd csökkentsük a hőfokot és óvatosan forraljuk 20 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.

2. Lépés

Habverővel keverjünk el 2 evőkanál lisztet a tejbe, és fokozatosan keverjük hozzá a leveshez. Növeljük hőt, gyakran kevergetve kb. 5 percig sűrítsük. Vegyük ki a babérleveleket belőle. Keverjük össze a maradék lisztet a joghurttal és azt is keverjük bele a levesbe, főzzük még 5 percig.

Tálaláskor szórjuk meg metélőhagyma zöldjével.

 

Fotó: pillsbury

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 390 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    128 kcal
  • Fehérje

    7 g
  • Szénhidrát

    21 g
  • Zsír

    2 g