Krémes zöldségleves
2012-08-26- Típus: Krémlevesek, Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A zöldségleves mindig jó választás, főleg ha krémlevesről van szó, ami 45 perc alatt el is készül. Használjunk tetszőleges zöldségeket, amiket csak gondolunk.
Ezeket szerezd be:
- 2 sárgarépa
- 1 kis vöröshagyma, apróra vágva
- 2 fehér répa
- 2 zeller
- 3/4 tk só
- 3 krumpli
- 2 csésze víz
- 3 evőkanál liszt
- 2 csésze tej
- 125 ml sima joghurt
- 2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
- 1 babérlevél
1. Lépés
Egy fazékba tegyük a megpucolt és megmosott zöldségeket, a karikákra vágott sárgarépát, a hagymát, a zellert, krumplit enyhén sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, majd töltsük fel a vízzel. Forraljuk fel magas hőfokon. Fedjük le, majd csökkentsük a hőfokot és óvatosan forraljuk 20 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
2. Lépés
Habverővel keverjünk el 2 evőkanál lisztet a tejbe, és fokozatosan keverjük hozzá a leveshez. Növeljük hőt, gyakran kevergetve kb. 5 percig sűrítsük. Vegyük ki a babérleveleket belőle. Keverjük össze a maradék lisztet a joghurttal és azt is keverjük bele a levesbe, főzzük még 5 percig.
Tálaláskor szórjuk meg metélőhagyma zöldjével.
Fotó: pillsbury
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 256 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
128 kcal -
Fehérje
7 g -
Szénhidrát
21 g -
Zsír
2 g