Tejszínes-gombás sajtos tortellini

2013-12-06
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Imádom az olasz konyhát, egyszerűen megunhatatlan. A sajtos tortellinit most tejszínnel, gombával, medvehagymával, kapribogyóval készítettem el.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 levél medvehagyma
  • petrezselyem
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 3 db chilipaprika
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 25 dkg tortellini (sajtos)

1. Lépés

A vöröshagymát, fokhagymát, medvehagymát, petrezselymet aprítom, a gombát, chilipaprikát szeletelem, a paprikát karikára vágom.

2. Lépés

Egy serpenyőben a vöröshagymát és fokhagymát megdinsztelem, rádobom a paprikákat és a gombát, szórok rá kapribogyót. Fűszerezem, ráteszem a medvehagymát és petrezselymet, a kakukkfüvet és a rozmaringot, locsolok rá tejszínt.

3. Lépés

Közben megfőztem a tortellinit.

4. Lépés

Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, pakolok rá a gombás szószból, díszítem petrezselyemzölddel és medvehagymával.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 324 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos tortellini paradicsomos szardíniával és mozzarellával

  • Sajtos tortellini tonhallal

  • Húsvéti tortellini

  • Gombás tortellini sonkával és sajtszósszal

  • Sajtos tortellini sonkával és fehérboros mángold szósszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    610 kcal
  • Zsír

    17,5 g
  • Koleszterin

    33 mg
  • Szénhidrát

    97,1 g
  • Cukor

    6,6 g
  • Fehérje

    20,2 g