Tejszínes-gombás sajtos tortellini
2013-12-06- Típus: Tortellini
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Imádom az olasz konyhát, egyszerűen megunhatatlan. A sajtos tortellinit most tejszínnel, gombával, medvehagymával, kapribogyóval készítettem el.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 levél medvehagyma
- petrezselyem
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 3 db chilipaprika
- 1 teáskanál kapribogyó
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- 1 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín
- 25 dkg tortellini (sajtos)
1. Lépés
A vöröshagymát, fokhagymát, medvehagymát, petrezselymet aprítom, a gombát, chilipaprikát szeletelem, a paprikát karikára vágom.
2. Lépés
Egy serpenyőben a vöröshagymát és fokhagymát megdinsztelem, rádobom a paprikákat és a gombát, szórok rá kapribogyót. Fűszerezem, ráteszem a medvehagymát és petrezselymet, a kakukkfüvet és a rozmaringot, locsolok rá tejszínt.
3. Lépés
Közben megfőztem a tortellinit.
4. Lépés
Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, pakolok rá a gombás szószból, díszítem petrezselyemzölddel és medvehagymával.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 324 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
610 kcal -
Zsír
17,5 g -
Koleszterin
33 mg -
Szénhidrát
97,1 g -
Cukor
6,6 g -
Fehérje
20,2 g