Citromfelfújt recept
2013-03-16- Típus: Gyümölcsfelfújt
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy jó citromfelfújt mindig felvidítja a hangulatom. Ebben a morcos időben is mindig feldobja a kedvem.
Ezeket szerezd be:
- 4 citrom
- 4 tojás
- 100 g cukor
- 250 ml tej
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- 3 dkg lágy vaj
1. lépés
Egy citromot átmosunk, majd lereszeljük a héját. Mind a négy citrom levét kifacsarjuk. Egy kisebb lábasban felforraljuk a tej felét a cukorral. A megmaradt hideg tejet elkeverjük a vaníliás pudingporral , majd hozzáöntjük a cukros tejet. Habverővel keverjük el.
2. lépés
Öntsük át másik lábasba, majd kezdjük el lassú tűzön melegíteni, közben kevergessük, hogy besűrűsödjön. Vigyázzunk, hogy ne égjen le, könnyen előfordulhat. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, a tejes krémhez adjuk a citromlevet és a héjat, majd a vajjal is összekeverjük.
3. lépés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét félretesszük, a sárgáját pedig a krémhez keverjük. Tegyük félre hűlni. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a citromos-tejes tésztához. Vajazzunk ki egy nagyobb formát (vagy 4 kisebbet), és osszuk el benne a krémet, majd 25 perc alatt süssük készre.
A sütés közben nem szabad kukucskálni, mert a felfújt összeesik. Készíthetjük lime-os és narancsos verzióban is.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
6 564 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
310 kcal -
Zsír
12g -
Szénhidrát
45.4g -
Fehérje
8.4g