Citromfelfújt recept

2013-03-16
Citromfelfújt recept
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy jó citromfelfújt mindig felvidítja a hangulatom. Ebben a morcos időben is mindig feldobja a kedvem.

Ezeket szerezd be:

  • 4 citrom
  • 4 tojás
  • 100 g cukor
  • 250 ml tej
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 3 dkg lágy vaj

1. lépés

Egy citromot átmosunk, majd lereszeljük a héját. Mind a négy citrom levét kifacsarjuk. Egy kisebb lábasban felforraljuk a tej felét a cukorral. A megmaradt hideg tejet elkeverjük a vaníliás pudingporral , majd hozzáöntjük a cukros tejet. Habverővel keverjük el.

2. lépés

Öntsük át másik lábasba, majd kezdjük el lassú tűzön melegíteni, közben kevergessük, hogy besűrűsödjön. Vigyázzunk, hogy ne égjen le, könnyen előfordulhat. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, a tejes krémhez adjuk a citromlevet és a héjat, majd a vajjal is összekeverjük.

3. lépés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét félretesszük, a sárgáját pedig a krémhez keverjük. Tegyük félre hűlni. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a citromos-tejes tésztához. Vajazzunk ki egy nagyobb formát (vagy 4 kisebbet), és osszuk el benne a krémet, majd 25 perc alatt süssük készre.

A sütés közben nem szabad kukucskálni, mert a felfújt összeesik. Készíthetjük lime-os és narancsos verzióban is.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3,341 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Datolyás felfújt

    Datolyás felfújt

  • Málnás-rebarbarás szuflé

    Málnás-rebarbarás felfújt

  • fonyás-rebarbarás felfújt

    Áfonyás-rebarbarás felfújt

  • Hideg málnaszuflé

    Hideg málnaszuflé

  • Hideg citrom felfújt

    Hideg citrom felfújt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    310 kcal
  • Zsír

    12g
  • Szénhidrát

    45.4g
  • Fehérje

    8.4g