Sajtos tortellini paradicsomos szardíniával és mozzarellával
2016-04-28- Típus: Tortellini
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 1 perc
- Főzési/Sütési idő: 14 perc
- Elkészítés: 15 perc
Egyik kedvenc olasz ételem a tortellini. Sokféleképpen lehet variálni.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg tortellini (sajtos)
- 125 g szardínia (paradicsomos)
- 20 dkg mini mozzarella
- 1 db újhagyma (zöldjével)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 0.5 db csípős hegyes zöldpaprika
- 0.5 db csípős hegyes pirospaprika
- 1 db chilipaprika
- 1 db csiperkegomba
- 12 db fekete olívabogyó (magozott)
- 12 db kaprigyümölcs
- 10 db bazsalikomlevél (+2 db csúcs)
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- chiliszósz (ízlés szerint)
1. lépés
A tésztát sós forrásban lévő vízbe teszem.
2. lépés
Közben a hagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a paprikákat és a gombát szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.
3. lépés
Amíg a tészta fő egy serpenyőben olajon kicsit megdinsztelem a zöldségeket, fűszerezem, locsolok rá chiliszószt. A tésztát rászedem, összekeverem, hozzáadom a szardíniát, rávágom a bazsalikomot.
4. lépés
Tálaláskor szedek a tésztából, rászórom a mozzarella felét és díszítem egy bazsalikomcsúccsal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 363 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
911 kcal -
Zsír
43,6 g -
Koleszterin
189 mg -
Szénhidrát
67,3 g -
Cukor
6,4 g -
Fehérje
65 g