Sajtos tortellini paradicsomos szardíniával és mozzarellával

2016-04-28
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 1 perc
  • Főzési/Sütési idő: 14 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Egyik kedvenc olasz ételem a tortellini. Sokféleképpen lehet variálni.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg tortellini (sajtos)
  • 125 g szardínia (paradicsomos)
  • 20 dkg mini mozzarella
  • 1 db újhagyma (zöldjével)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 0.5 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 0.5 db csípős hegyes pirospaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db csiperkegomba
  • 12 db fekete olívabogyó (magozott)
  • 12 db kaprigyümölcs
  • 10 db bazsalikomlevél (+2 db csúcs)
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • chiliszósz (ízlés szerint)

1. lépés

A tésztát sós forrásban lévő vízbe teszem.

2. lépés

Közben a hagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a paprikákat és a gombát szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.

3. lépés

Amíg a tészta fő egy serpenyőben olajon kicsit megdinsztelem a zöldségeket, fűszerezem, locsolok rá chiliszószt. A tésztát rászedem, összekeverem, hozzáadom a szardíniát, rávágom a bazsalikomot.

4. lépés

Tálaláskor szedek a tésztából, rászórom a mozzarella felét és díszítem egy bazsalikomcsúccsal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 195 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos tortellini tonhallal

  • Húsvéti tortellini

  • Gombás tortellini sonkával és sajtszósszal

  • Sajtos tortellini sonkával és fehérboros mángold szósszal

  • Sonkás tortellini kaprigyümölccsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    911 kcal
  • Zsír

    43,6 g
  • Koleszterin

    189 mg
  • Szénhidrát

    67,3 g
  • Cukor

    6,4 g
  • Fehérje

    65 g