Spagetti baconnel és zöldspárgával

2017-03-14
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A spárga már elérhető áron kapható. Egy olaszos tésztát készítettem.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Zöld spárga
  • 2 db Újhagyma (zöldjével)
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 2 közepes db Paradicsom
  • 6 levél Bazsalikom
  • 6 szál Kakukkfű
  • 10 dkg Bacon szalonna (darabolt)
  • 1 ek Olívaolaj
  • 3 db Olívabogyó (szeletelt, fekete)
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 1 tk Oregánó (morzsolt)
  • 1 dl Főzőtejszín
  • 5 dkg Trappista sajt

1. lépés

A spárgák végeit levágom, majd a sípokat kb. 3 cm-es darabokra vágom, a hagymákat darabolom, a paradicsomot nyolcadolom.

2. lépés

A tészta főzéshez felforralom a vizet, sózom, s beleteszem a tésztát.

3. lépés

Egy nagy serpenyőben kevés olajon lepirítom a bacont. Hozzáadom a hagymákat, majd a zöldségeket. Beletépem a bazsalikomot. Fűszerezem, párolom.

4. lépés

Lereszelem a sajtot.

5. lépés

Néhány perc elteltével beleöntöm a tejszínt.

6. lépés

Mire a tészta fogkemény lett, rászedem a serpenyőben lévő zöldségekre, összekeverem.

7. lépés

Tálalok. Egy tányérra szedek a tésztából, szórok rá sajtot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

805 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás makaróni baconnel és paradicsommal

  • Vega olasz kagylótészta

  • Cukkinis paradicsomos zöldpestos penne mozzarellával

  • Zöldséges makarónis csirkemell

  • Brokkolikrémes tészta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    542,8 kcal
  • Zsír

    39,3 g
  • Koleszterin

    62,5 mg
  • Szénhidrát

    21,9 g
  • Cukor

    6,1 g
  • Fehérje

    30,4 g