Spagetti baconnel és zöldspárgával
2017-03-14- Típus: Zöldséges tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 20 perc
A spárga már elérhető áron kapható. Egy olaszos tésztát készítettem.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Zöld spárga
- 2 db Újhagyma (zöldjével)
- 1 gerezd Fokhagyma
- 2 közepes db Paradicsom
- 6 levél Bazsalikom
- 6 szál Kakukkfű
- 10 dkg Bacon szalonna (darabolt)
- 1 ek Olívaolaj
- 3 db Olívabogyó (szeletelt, fekete)
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
- 1 tk Oregánó (morzsolt)
- 1 dl Főzőtejszín
- 5 dkg Trappista sajt
1. lépés
A spárgák végeit levágom, majd a sípokat kb. 3 cm-es darabokra vágom, a hagymákat darabolom, a paradicsomot nyolcadolom.
2. lépés
A tészta főzéshez felforralom a vizet, sózom, s beleteszem a tésztát.
3. lépés
Egy nagy serpenyőben kevés olajon lepirítom a bacont. Hozzáadom a hagymákat, majd a zöldségeket. Beletépem a bazsalikomot. Fűszerezem, párolom.
4. lépés
Lereszelem a sajtot.
5. lépés
Néhány perc elteltével beleöntöm a tejszínt.
6. lépés
Mire a tészta fogkemény lett, rászedem a serpenyőben lévő zöldségekre, összekeverem.
7. lépés
Tálalok. Egy tányérra szedek a tésztából, szórok rá sajtot.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
2 401 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
542,8 kcal -
Zsír
39,3 g -
Koleszterin
62,5 mg -
Szénhidrát
21,9 g -
Cukor
6,1 g -
Fehérje
30,4 g