Kókuszos kenyér

2012-11-26
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Karácsonyra készülvén ismét egy finom édes kenyér recept. Karácsonykor kedveltek a kókuszgolyók, a habcsókok mellett.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 75 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • 2 csésze cukor
  • 250 ml olaj
  • 4 tojás
  • 2 tk kókusztej
  • 250 ml joghurt
  • 200 g kókuszreszelék
  • Máz:
  • 250 ml porcukor
  • 3 evőkanál tej
  • kókuszkivonat

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd adjuk hozzá a cukrot és az olajat.

2. lépés

Egy külön tálban verjük fel a tojás, majd azt is adjuk hozzá a keverékhez. Jöhet a kókuszreszelék és a joghurt. Mindent jól keverjünk össze, majd a tésztát öntsük a kivajazott és belisztezett kenyérformába.

3. lépés

Süssük kb. egy órán keresztül, vagy mikor egyenletesen szép barnára sült. Alapjába véve a kenyér nagyon édes, de ha szeretnék készíthetünk hozzá mázat. Ehhez keverjünk össze 250 ml porcukrot, 3 evőkanál tejet és egy kis kókusz kivonatot, keverjünk bele egy kis kókuszreszeléket, majd öntsük a sütemény tetejére.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

3 482 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

  • Almás-diós őzgerinc recept

  • Gyümölcsös kevert tészta

  • Fincsi banánkenyér

  • Nyári gyümölcsös sütemény

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    688 kcal
  • Zsír

    33.5g
  • Szénhidrát

    89.6g
  • Fehérje

    8.9g