Tavaszi zöldségleves medvehagymával és kolbásszal

2015-04-08
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Az idő már a tavaszt jelzi, ideje egy finom tavaszi levest főzni.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 0.5 db karalábé (zöldjével)
  • 0.25 db zeller
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 2 db paprika
  • 1 db paprika (piros)
  • 1 db csípős-hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db póréhagyma
  • 15 levél medvehagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 20 szál petrezselyem
  • 3 evőkanál olaj (napraforgó)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • 2 db tyúkhúsleveskocka
  • 2 evőkanál liszt
  • 15 dkg kolbász (csabai lángolt)
  • 2 l víz

1. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, a répákat, a póréhagymát és a paprikákat felkarikázom, a karalábét, krumplit és a zellert kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A medvehagymát és a petrezselymet felvágom, a kolbászt karikára vágom.

2. Lépés

Egy fazékban az olajon a hagymákat megdinsztelem, ráteszem a zöldségeket, együtt dinsztelem, szórok rá lisztet, feleresztem vízzel, hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem.

3. Lépés

Amikor már puhára főttek a zöldségek, beleteszem a kolbászt, a medvehagymát, a karalábé-leveleket és a petrezselymet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

858 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    300 kcal
  • Zsír

    14,8 g
  • Koleszterin

    21 mg
  • Szénhidrát

    34,4 g
  • Cukor

    6,2 g
  • Fehérje

    9,7 g