Zöldséges spárgaleves

2017-06-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Lassan vége a spárgaszezonnak. Ezért, mivel szeretem a spárgát, még egy finom spárgalevest akartam készíteni. Végül egy olasz ízvilágú levest kaptam.

Ezeket szerezd be:

  • 6 db Fehér spárga
  • 6 db Fehér spárga (vége és héja kell)
  • 1 közepes db Krumpli
  • 1 közepes db Sárgarépa
  • 200 g Zöldborsó
  • 2 db Újhagyma (zöldje nélkül)
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 0.5 csokor Petrezselyem
  • 1 ek Vaj
  • 1 db Leveskocka (marhahúsleves)
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 6 dl Zöldség alaplé (spárga főzőlé)
  • 1 csipet Cukor

1. lépés

A spárgákat sós-cukros vízben megfőzöm. A sípokat kiveszem, félreteszem. A többit botmixerrel pépesítem, átszűröm.

2. lépés

A hagymákat aprítom. A répát és a krumplit kockára vágom.

3. lépés

Egy fazékban a hagymákat megpirítom, ráteszem a zöldségeket. Együtt dinsztelem. Ráöntöm a spárgalevet. Sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát.

4. lépés

Amikor a zöldségek félpuhák, beleöntöm a borsót is, s vágok bele petrezselymet.

5. lépés

Amikor a zöldségek már puhák, tálalok. A tányérba szedek a levesből, ráteszek három spárga sípot, s petrezselyem-levelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

409 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

  • Mexikói zöldségleves tortillával és tequilával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    278,6 kcal
  • Zsír

    9 g
  • Koleszterin

    22 mg
  • Szénhidrát

    42 g
  • Cukor

    14,7 g
  • Fehérje

    10,3 g