Zöldséges spárgaleves
2017-06-20- Típus: Zöldséglevesek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Lassan vége a spárgaszezonnak. Ezért, mivel szeretem a spárgát, még egy finom spárgalevest akartam készíteni. Végül egy olasz ízvilágú levest kaptam.
Ezeket szerezd be:
- 6 db Fehér spárga
- 6 db Fehér spárga (vége és héja kell)
- 1 közepes db Krumpli
- 1 közepes db Sárgarépa
- 200 g Zöldborsó
- 2 db Újhagyma (zöldje nélkül)
- 1 gerezd Fokhagyma
- 0.5 csokor Petrezselyem
- 1 ek Vaj
- 1 db Leveskocka (marhahúsleves)
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
- 6 dl Zöldség alaplé (spárga főzőlé)
- 1 csipet Cukor
1. lépés
A spárgákat sós-cukros vízben megfőzöm. A sípokat kiveszem, félreteszem. A többit botmixerrel pépesítem, átszűröm.
2. lépés
A hagymákat aprítom. A répát és a krumplit kockára vágom.
3. lépés
Egy fazékban a hagymákat megpirítom, ráteszem a zöldségeket. Együtt dinsztelem. Ráöntöm a spárgalevet. Sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát.
4. lépés
Amikor a zöldségek félpuhák, beleöntöm a borsót is, s vágok bele petrezselymet.
5. lépés
Amikor a zöldségek már puhák, tálalok. A tányérba szedek a levesből, ráteszek három spárga sípot, s petrezselyem-levelet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 113 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
278,6 kcal -
Zsír
9 g -
Koleszterin
22 mg -
Szénhidrát
42 g -
Cukor
14,7 g -
Fehérje
10,3 g