Kertészlány leves

2016-11-10
  • Hány főre: 5
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Olasz ihletésű paradicsomleves. Mert nem csak a betűtésztás paradicsomleves létezik.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db Sárgarépa
  • 1 db Fehérrépa
  • 0.5 db Zellergumó
  • 4 db Kelkáposzta
  • 4 közepes db Paradicsom
  • 1 db Hegyes erős paprika
  • 1 közepes db Vöröshagyma
  • 0.5 db Póréhagyma
  • 6 levél Medvehagyma
  • 4 db Újhagyma (zöldjével)
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 15 szál Petrezselyem
  • 1 db Leveskocka (marhahúsleves)
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 1 tk Pirospaprika (ízlés szerint)
  • 2 tk Bazsalikom (morzsolt)
  • 1 tk Chiliszósz (ízlés szerint)
  • 5 dl Víz
  • 5 dl Paradicsomlé
  • 5 dkg Parmezán sajt
  • 1 marék Fusilli tészta

1. lépés

A hagymákat aprítom, a zöldségeket (a kelkáposzta kivételével) darabolom, a petrezselyemből egy keveset félreteszek.

2. lépés

A zöldségeket egy lábasba teszem, melyben már ott volt a tésztalé, felöntöm vízzel. Fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.

3. lépés

Amikor a zöldségek félpuhák, beleteszem a tésztát.

4. lépés

Bő 12 perc elteltével tálalok. A tányérba merek a levesből, reszelek rá sajtot, s szórok rá petrezselyemlevelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 868 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

  • Mexikói zöldségleves tortillával és tequilával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    397 kcal
  • Zsír

    3,7 g
  • Koleszterin

    7,3 mg
  • Szénhidrát

    79,1 g
  • Cukor

    22,5 g
  • Fehérje

    22,5 g