Kertészlány leves
2016-11-10- Típus: Zöldséglevesek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 5
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Olasz ihletésű paradicsomleves. Mert nem csak a betűtésztás paradicsomleves létezik.
Ezeket szerezd be:
- 1 db Sárgarépa
- 1 db Fehérrépa
- 0.5 db Zellergumó
- 4 db Kelkáposzta
- 4 közepes db Paradicsom
- 1 db Hegyes erős paprika
- 1 közepes db Vöröshagyma
- 0.5 db Póréhagyma
- 6 levél Medvehagyma
- 4 db Újhagyma (zöldjével)
- 2 gerezd Fokhagyma
- 15 szál Petrezselyem
- 1 db Leveskocka (marhahúsleves)
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
- 1 tk Pirospaprika (ízlés szerint)
- 2 tk Bazsalikom (morzsolt)
- 1 tk Chiliszósz (ízlés szerint)
- 5 dl Víz
- 5 dl Paradicsomlé
- 5 dkg Parmezán sajt
- 1 marék Fusilli tészta
1. lépés
A hagymákat aprítom, a zöldségeket (a kelkáposzta kivételével) darabolom, a petrezselyemből egy keveset félreteszek.
2. lépés
A zöldségeket egy lábasba teszem, melyben már ott volt a tésztalé, felöntöm vízzel. Fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.
3. lépés
Amikor a zöldségek félpuhák, beleteszem a tésztát.
4. lépés
Bő 12 perc elteltével tálalok. A tányérba merek a levesből, reszelek rá sajtot, s szórok rá petrezselyemlevelet.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 868 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
397 kcal -
Zsír
3,7 g -
Koleszterin
7,3 mg -
Szénhidrát
79,1 g -
Cukor
22,5 g -
Fehérje
22,5 g