Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

2016-09-09
  • Hány főre: 5
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ezúttal nem krémlevest, hanem egy medvehagymás zöldséglevest teszek fel, s nem sajtos pirított toasttal, hanem mozzarellával.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csokor Medvehagyma
  • 1 db Vöröshagyma
  • 3 db Újhagyma (zöldjével)
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • 1 db Sárgarépa
  • 2 közepes db Krumpli
  • 6 db Zellerlevél
  • 1 csokor Petrezselyem
  • 3 db Chilipaprika
  • 1 közepes db Paradicsom
  • 2 db Leveskocka (szárnyashúsleves)
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 1 ek Olívaolaj
  • 2 ek Vaj
  • 8 dkg Mozzarella (mini)
  • 1.2 l Víz

1. lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a répát szeletelem, a krumplit kockára vágom, a medvehagymát, a petrezselymet, és zellerlevelet felvágom, a paradicsomot nyolcadolom.

2. lépés

Egy fazékban az olajon és a vajon megpirítom a hagymákat, hozzáadom a répát és a krumplit, együtt dinsztelem.

3. lépés

Majd belerakom a többi zöldséget, belevágom a chilit, felöntöm a vízzel. Fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.

4. lépés

Felöntöm a vízzel, s bő fél óra után, amikor már minden puhára főtt, tálalok.

5. lépés

A tányérba szedek a levesből, s teszek bele mozzarellát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

521 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

  • Mexikói zöldségleves tortillával és tequilával

  • Tavaszi zöldségleves medvehagymával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    240,5 kcal
  • Zsír

    13,5 g
  • Koleszterin

    26,2 mg
  • Szénhidrát

    24,4 g
  • Cukor

    8,9 g
  • Fehérje

    8,6 g