Medvehagymás zöldségleves mozzarellával
2016-09-09- Típus: Zöldséglevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 5
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ezúttal nem krémlevest, hanem egy medvehagymás zöldséglevest teszek fel, s nem sajtos pirított toasttal, hanem mozzarellával.
Ezeket szerezd be:
- 1 csokor Medvehagyma
- 1 db Vöröshagyma
- 3 db Újhagyma (zöldjével)
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 db Sárgarépa
- 2 közepes db Krumpli
- 6 db Zellerlevél
- 1 csokor Petrezselyem
- 3 db Chilipaprika
- 1 közepes db Paradicsom
- 2 db Leveskocka (szárnyashúsleves)
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
- 1 ek Olívaolaj
- 2 ek Vaj
- 8 dkg Mozzarella (mini)
- 1.2 l Víz
1. lépés
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a répát szeletelem, a krumplit kockára vágom, a medvehagymát, a petrezselymet, és zellerlevelet felvágom, a paradicsomot nyolcadolom.
2. lépés
Egy fazékban az olajon és a vajon megpirítom a hagymákat, hozzáadom a répát és a krumplit, együtt dinsztelem.
3. lépés
Majd belerakom a többi zöldséget, belevágom a chilit, felöntöm a vízzel. Fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.
4. lépés
Felöntöm a vízzel, s bő fél óra után, amikor már minden puhára főtt, tálalok.
5. lépés
A tányérba szedek a levesből, s teszek bele mozzarellát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 124 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
240,5 kcal -
Zsír
13,5 g -
Koleszterin
26,2 mg -
Szénhidrát
24,4 g -
Cukor
8,9 g -
Fehérje
8,6 g