Tárkonyos krumplileves kolbásszal

2013-12-28
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Hétvégére tárkonyos krumplilevest készítettem kolbásszal és sok-sok zöldséggel.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db nagyobb krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 0.5 db kicsi karalábé
  • 0.5 db kicsi zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db zöldségleveskocka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • tárkony (ízlés szerint)
  • 6 db zellerlevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 szál füstölt parasztkolbász (csípős)
  • 2-3 evőkanál tej

1. lépés

A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zellerleveleket aprítom, a répát, petrezselyem-gyökeret hosszúkásra, a krumplit kockára vágom, a lábasba teszem, feleresztem vízzel, fűszerezem.

2. lépés

Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.

3. lépés

Beleteszem a karikára vágott kolbászokat. Öntök bele kevés tejet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,415 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejfölös krumplileves zöldségesen lecsókolbásszal

  • Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

  • Magyaros krumplileves

  • Béresleves

  • Tárkonyos krumplileves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    560 kcal
  • Zsír

    16,4 g
  • Koleszterin

    43 g
  • Szénhidrát

    85,2 g
  • Cukor

    14,3 g
  • Fehérje

    21,4 g