Uborkás tarhonya

2012-11-18
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Tarhonyát nem sokat szoktunk enni, elég ritkán van, de akkor mindig egyből elfogy. Most bemutatom nektek anyu egyik kedvenc vega tarhonyás receptjét.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg Rizs
  • 15 dkg Tarhonya
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 db Paradicsom
  • 1 db Paprika
  • 2 evőkanál Olaj
  • 5 db Csemegeuborka
  • 6-8 db Koktélparadicsom
  • Ételízesítő
  • Kurkuma
  • Fehér Bors
  • Majoranna

1. lépés

Olajon egy kicsit megpirítjuk a rizst és a tarhonyát. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (körülbelül egy ujjnyival), majd ételízesítővel, kurkumával, majoránnával, sóval és borssal ízlésünk szerint fűszerezzük.

2. lépés

Fűszerezés után egészben beletesszük a paradicsomot, paprikát és a hagymát. Fedőt teszünk rá és tovább pároljuk, de kis lángon.

3. lépés

Ha már minden vizet felvett a készülő ételünk, kiszedjük az egész zöldségeket, majd hozzákeverjük a kicsi, kockára vágott uborkákat és a koktélparadicsomokat. Ismét fedőt teszünk rá és néhány perc alatt készre pároljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 279 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarhonyás lecsó mangalica szalonnával és kolbásszal

  • Tarhonyás hús

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Olívabogyós spagettisaláta

  • Friss zöldséges spagetti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    705 kcal
  • Összes Zsír

    6,4 g
  • Koleszterin

    86 mg
  • Szénhidrát

    146,4 g
  • Cukor

    29,6 g
  • Fehérje

    24,1 g