Béresleves

2013-04-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Béresleves. Nekem egyből a Béres-csepp ugrott be. Bár elvileg köze nincs a Béres családhoz, de jó forrón az egészségünkre válik.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Krumpli
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 db Paprika
  • 4 gerezd Fokhagyma
  • 2-3 db Tojás
  • Olaj

1. lépés

Kezdésnek a tojásokat keményre főzzük, majd kicsi kockákra vágjuk fel. A hagymát, paprikát apróra, míg a krumplit szintén kisebb kockákra aprítjuk fel. A fokhagymát olajon pirítsuk meg, vegyük ki és tegyük félre.

2. lépés

Ezt a három felvágott zöldséget már forrásban lévő sós vízbe tesszük. (4 főnél 1 literrel számoljunk.) Körülbelül 10 perc főzés után tegyük bele a pirított fokhagymákat, majd további 10 percig főzzük még közepes fokozaton.

3. lépés

Az idő leteltével keverjük bele a kemény tojásokat és még rotyogtassuk egybe durván még 5 percen keresztül. Ha esetleg olyan, akkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk még. Jó melegen tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 647 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejfölös krumplileves zöldségesen lecsókolbásszal

  • Tárkonyos krumplileves kolbásszal

  • Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

  • Magyaros krumplileves

  • Tárkonyos krumplileves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    201 kcal
  • Összes Zsír

    12,5 g
  • Koleszterin

    82 mg
  • Szénhidrát

    18,1 g
  • Cukor

    2,6 g
  • Fehérje

    5 g