Tárkonyos krumplileves

2012-09-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Csak nem rég kezdtem el használni a fűszert, mikor megláttam a bevásárló központban, addig nem igen főztem vele, de mióta kipróbáltam, egyszerűen megveszek az illatáért. Így készült ez az isteni krumplileves is.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g krumpli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 közepes paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál tárkony
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 babérlevél
  • 1/2 tk pirospaprika
  • 1 pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt

1. Lépés

A hagymát vágjuk fel apró szeletekre, majd egy kevéske olajon elkezdjük megdinsztelni. Mikor a hagyma elkezd pirulni, egy kis pirospaprikát teszünk hozzá és gyorsan keverjük, hogy ne legyen kesernyés íze. Ekkor beletesszük a lábasba a kockákra vágott krumplikat, a paradicsomot és a reszelt fokhagymát, majd feltöltjük vízzel (annyit, hogy bőven ellepje a krumplikat).

2. Lépés

Ekkor szórjuk meg sóval, borssal, babérlevéllel. Fedő alatt főzzük, s mikor minden zöldség megpuhult belekeverjük a tárkonyt és lisztel-tejföllel behabarjuk. Ha nem lenne elég sűrű, akkor pár krumpli szétnyomásával sűríthetjük. A végén adhatunk hozzá még egy kis tárkonyt, kóstoljuk előtte.

 

Tipp: Az édesanyám szintén készíti ezt az ételt, viszont ő reszelt sárgarépát és pirított bacont is szokott bele tenni. Úgy is nagyon finom!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

9 150 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejfölös krumplileves zöldségesen lecsókolbásszal

  • Citromos csirkeragu leves

  • Tárkonyos raguleves Marcsitól

  • Tárkonyos raguleves Ági módra

  • Tárkonyos krumplileves kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    241 kcal
  • Zsír

    12.3 g
  • Szénhidrát

    29.1 g
  • Fehérje

    5 g