Fehérboros-tejfölös krumplileves zöldségesen lecsókolbásszal
2016-05-31- Típus: Krumplileves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Egy finom levesre vágytam, amiben van egy kis extra. Nos, úgy érzem, sikerült egy kedvemre valót főzni.
Ezeket szerezd be:
- 1 szelet Bacon szalonna
- 1 ek Olaj
- 1 db Vöröshagyma
- 1 gerezd Fokhagyma
- 80 dkg Krumpli
- 1 db Sárgarépa
- 50 g Kelbimbó (5 db)
- 40 g Csiperkegomba (1 db nagy)
- 1 db Hegyes erős paprika
- 1 db Chilipaprika
- 1 db Paradicsom
- 1 db Babérlevél
- 1 kiskanál Pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
- 1 ek Petrezselyem (szárított)
- 1 kiskanál Kakukkfű (ízlés szerint)
- 1 l Víz
- 1 dl Fehérbor
- 140 g Tejföl
- 10 dkg Lecsókolbász
- 10 szál Snidling
1. lépés
A hagymákat aprítom, a répát, a gombát, s a paprikát szeletelem, a krumplikat felkockázom, a paradicsomot nyolcadolom, majd félbevágom, a kelbimbókat felezem.
2. lépés
A kockára vágott bacont olajon megpirítom, ráteszem a hagymát, majd a krumplit és a répát. Kis idő után leveszem a tűzhelyről, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával és liszttel, feleresztem vízzel.
3. lépés
Beleteszem a többi zöldséget, a babérlevelet, s közepes lángon főzöm.
4. lépés
Amíg a leves fő, felszeletelem a kolbászt, felvágom a snidlinget.
5. lépés
Kb. 50 perc elteltével beleöntöm a bort és a tejfölt (hőkiegyenlítéssel), beleteszem a kolbászt.
6. lépés
Amikor a kolbász is megfőtt, tálalok. Egy tányérba merek levest, s szórok rá a snidlingből.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 297 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
482,8 kcal -
Zsír
23,6 g -
Koleszterin
39,4 mg -
Szénhidrát
50,5 g -
Cukor
8,2 g -
Fehérje
14,9 g