Fehérboros-tejfölös krumplileves zöldségesen lecsókolbásszal

2016-05-31
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Egy finom levesre vágytam, amiben van egy kis extra. Nos, úgy érzem, sikerült egy kedvemre valót főzni.

Ezeket szerezd be:

  • 1 szelet Bacon szalonna
  • 1 ek Olaj
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 80 dkg Krumpli
  • 1 db Sárgarépa
  • 50 g Kelbimbó (5 db)
  • 40 g Csiperkegomba (1 db nagy)
  • 1 db Hegyes erős paprika
  • 1 db Chilipaprika
  • 1 db Paradicsom
  • 1 db Babérlevél
  • 1 kiskanál Pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
  • 1 ek Petrezselyem (szárított)
  • 1 kiskanál Kakukkfű (ízlés szerint)
  • 1 l Víz
  • 1 dl Fehérbor
  • 140 g Tejföl
  • 10 dkg Lecsókolbász
  • 10 szál Snidling

1. lépés

A hagymákat aprítom, a répát, a gombát, s a paprikát szeletelem, a krumplikat felkockázom, a paradicsomot nyolcadolom, majd félbevágom, a kelbimbókat felezem.

2. lépés

A kockára vágott bacont olajon megpirítom, ráteszem a hagymát, majd a krumplit és a répát. Kis idő után leveszem a tűzhelyről, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával és liszttel, feleresztem vízzel.

3. lépés

Beleteszem a többi zöldséget, a babérlevelet, s közepes lángon főzöm.

4. lépés

Amíg a leves fő, felszeletelem a kolbászt, felvágom a snidlinget.

5. lépés

Kb. 50 perc elteltével beleöntöm a bort és a tejfölt (hőkiegyenlítéssel), beleteszem a kolbászt.

6. lépés

Amikor a kolbász is megfőtt, tálalok. Egy tányérba merek levest, s szórok rá a snidlingből.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

786 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tárkonyos krumplileves kolbásszal

  • Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

  • Magyaros krumplileves

  • Béresleves

  • Tárkonyos krumplileves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    482,8 kcal
  • Zsír

    23,6 g
  • Koleszterin

    39,4 mg
  • Szénhidrát

    50,5 g
  • Cukor

    8,2 g
  • Fehérje

    14,9 g