Magyaros krumplileves

2013-04-16
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egy magyaros levesnél nincs is jobb. Ebéd vagy vacsora, családi összejövetelek, megvendégelések. Minden alkalomra jó választás.

Köszönjük a receptet Gaby53-nak!

Ezeket szerezd be:

  • fél kg krumpli
  • 7 dkg szalonna
  • 25 dkg vegyes leveszöldség
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db gulyásleveskocka
  • 2 evőkanál házi lecsóalap
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-2 babérlevél
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1/2 teáskanál őrölt bors
  • 2 teáskanál morzsolt majoránna
  • só, bors
  • tészta vagy csipetke

1. Lépés

A szalonnát, a zöldségeket, a burgonyát és a vöröshagymát kockákra aprítjuk. A szalonnát lassan kisütjük, rajta a zöldséget a vöröshagymával magas hőfokon pár perc alatt megdinszteljük, végül a zúzott fokhagymát és az aprított lecsóalapot is hozzáadjuk.

2. Lépés

Meghintjük őrölt paprikával, felengedjük kb. 1,2 liter vízzel. Forrásnál hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk borsozzuk, a babérral puhulásig lassan főzzük, közben hozzátesszük a többi fűszert is.

3. Lépés

A vége felé belefőzünk egy kevés száraz tésztát vagy csipetkét, és meghintjük zöldpetrezselyemmel. Még jó melegen tálaljuk, akár pirítóssal.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 888 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejfölös krumplileves zöldségesen lecsókolbásszal

  • Palócleves

  • Tárkonyos krumplileves kolbásszal

  • Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

  • Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal, nokedlivel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    118 kcal
  • Zsír

    2.3g
  • Szénhidrát

    20.9g
  • Fehérje

    4.4g