Salmorejo
2014-04-07- Típus: Paradicsomlevesek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Azaz andalúz hideg paradicsomleves. A Salmorejo tulajdonképpen a Gazpacho rokona, vagy még inkább testvére. Főzés nélkül készül, főleg paradicsomból és kenyérbélből. A tetejére kerülhet tükörtojás, vagy főtt tojás, de lehet rátenni sonkát is. Én most az utóbbi verziót készítettem el. Kiváló hűsítő, ugyanakkor laktató étel kánikulában.
Ezeket szerezd be:
- 4 db paradicsom
- 1 dl paradicsomlé
- 0.5 db zsemle vagy kenyérbél (szikkadt)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db chilipaprika
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- bazsalikom (ízlés szerint)
- 1 evőkanál borecet
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- chiliszósz (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 1 db tojás
- 1 szelet sonka
1. Lépés
A tojást keményre főzöm.
2. Lépés
A sonkából egy szeletet vágok. A többi összetevőt darabolom, egy keverőedénybe teszem.
3. Lépés
Öntök rá kevés paradicsomlevet, borecetet, chiliszószt, fűszerezem.
4. Lépés
Hagyom állni a hűtőben, a tojással együtt.
5. Lépés
Majd botmixerrel elkeverem, közben csorgatom bele az olívaolajat. Visszateszem a hűtőbe.
6. Lépés
Tálaláskor ráteszem a tojást (lehet félbevágva, vagy darabolva) és a sonkát.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 524 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
338 kcal -
Zsír
15,8 g -
Koleszterin
180 mg -
Szénhidrát
54,6 g -
Cukor
16,3 g -
Fehérje
17,1 g