Mexikói paradicsomleves

2014-04-14
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Paradicsomleves másképp. Ezt készítik melegen is, de én a hideg – főzés nélküli – változatot választottam. Vidékenként eltérő módon készítik. Íme az én variációm:

Ezeket szerezd be:

  • 4 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 1 db uborka
  • 0.5 db avokádó
  • 1 dl paradicsomlé
  • 0.5 db citrom
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 2 db tortilla
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)

1. Lépés

Az avokádót kockára, a paprika felét karikára vágom, félreteszem. A sajtot kockára vágom, a tortillából csíkokat vágok.

2. Lépés

A többi zöldséget darabolom, egy keverőedénybe teszem, öntök bele chiliszószt, olívaolajat, kevés paradicsomlét, facsarok rá citromlevet, s botmixerrel összekeverem. Beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön.

3. Lépés

Az avokádó kockák egy részét 1 gerezd fokhagymával, citromlével, sóval, borssal péppé dolgozom egy villával.

4. Lépés

Fogyasztáskor egy tányérba öntöm, középre rakom az avokádókrémet, rá egy chilipaprikát, majd beleteszem az avokádó kockákat, néhány karika paprikát, s a tortilla-szeleteket.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 472 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Paradicsomleves kuszkusszal

  • Salmorejo

  • Peperonata levesesen gombás tortellinivel

  • Zuppa di pomodoro con tortellini e basalico

  • Gyors paradicsomleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    314 kcal
  • Zsír

    18,3 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    37,7 g
  • Cukor

    8,9 g
  • Fehérje

    6 g