Mexikói paradicsomleves
2014-04-14- Típus: Paradicsomlevesek
- Nemzetiség: Mexikói
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Paradicsomleves másképp. Ezt készítik melegen is, de én a hideg – főzés nélküli – változatot választottam. Vidékenként eltérő módon készítik. Íme az én variációm:
Ezeket szerezd be:
- 4 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db chilipaprika
- 1 db hegyes csípős zöldpaprika
- 1 db uborka
- 0.5 db avokádó
- 1 dl paradicsomlé
- 0.5 db citrom
- chiliszósz (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 2 db tortilla
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
1. Lépés
Az avokádót kockára, a paprika felét karikára vágom, félreteszem. A sajtot kockára vágom, a tortillából csíkokat vágok.
2. Lépés
A többi zöldséget darabolom, egy keverőedénybe teszem, öntök bele chiliszószt, olívaolajat, kevés paradicsomlét, facsarok rá citromlevet, s botmixerrel összekeverem. Beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön.
3. Lépés
Az avokádó kockák egy részét 1 gerezd fokhagymával, citromlével, sóval, borssal péppé dolgozom egy villával.
4. Lépés
Fogyasztáskor egy tányérba öntöm, középre rakom az avokádókrémet, rá egy chilipaprikát, majd beleteszem az avokádó kockákat, néhány karika paprikát, s a tortilla-szeleteket.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 472 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
314 kcal -
Zsír
18,3 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
37,7 g -
Cukor
8,9 g -
Fehérje
6 g