Barackos csirkemell recept
2012-04-15- Típus: Gyümölcsös húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ezt a receptet egy kedves ismerősömtől kölcsönöztem. Szinte minden évben ugyanez a recept készül Karácsonyra és mindig jó nagyokat eszünk belőle. Az a jó benne, hogy a hozzáadott gyümölcs kedvünk szerint variálható, nem muszáj mindig csak barackot használni, lehet ananásszal, szilvával, körtével helyettesíteni.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg csirkemell szeletekre vágva
- 5 dl tejszín
- fél evőkanál cukor
- 1 ek szárított petrezselyem
- kis csirke fűszersó
- friss gyümölcs vagy barack-,körte-, szilvabefőtt
- 2 nagy vöröshagyma
Recept elkészítése
1. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A csirkemelleket megmossuk, sóval és borssal ízesítjük, a hagymát szeletekre vágjuk, majd egy kivajazott, olajozott tepsibe sorakoztatjuk őket. (A tepsi minden részére jusson a hagymából is)
2. A tejszínben elkeverek egy fél evőkanál cukrot, szárított petrezselymet és a csirke fűszersót, majd a csirkemellre öntöm. Elővesszük a friss vagy a befőtt gyümölcsöt és mindegyik csirkemellre helyezünk 2-3 kis darabot.
3. Sütőbe tesszük és körülbelül 20 percig aranybarnára sütjük. Rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.
Értékelések
(4.3 / 5)
7 személy értékelt
17 336 megtekintés