Barackos csirkemell recept

2012-04-15
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ezt a receptet egy kedves ismerősömtől kölcsönöztem. Szinte minden évben ugyanez a recept készül Karácsonyra és mindig jó nagyokat eszünk belőle. Az a jó benne, hogy a hozzáadott gyümölcs kedvünk szerint variálható, nem muszáj mindig csak barackot használni, lehet ananásszal, szilvával, körtével helyettesíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg csirkemell szeletekre vágva
  • 5 dl tejszín
  • fél evőkanál cukor
  • 1 ek szárított petrezselyem
  • kis csirke fűszersó
  • friss gyümölcs vagy barack-,körte-, szilvabefőtt
  • 2 nagy vöröshagyma

Recept elkészítése

1. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A csirkemelleket megmossuk, sóval és borssal ízesítjük, a hagymát szeletekre vágjuk, majd egy kivajazott, olajozott tepsibe sorakoztatjuk őket. (A tepsi minden részére jusson a hagymából is)

2. A tejszínben elkeverek egy fél evőkanál cukrot, szárított petrezselymet és a csirke fűszersót, majd a csirkemellre öntöm. Elővesszük a friss vagy a befőtt gyümölcsöt és mindegyik csirkemellre helyezünk 2-3 kis darabot.

3. Sütőbe tesszük és körülbelül 20 percig aranybarnára sütjük. Rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

17 336 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott szelet a nyár ízeivel

  • Őszibarackos hússzelet

  • Narancsos csirkecomb

  • Szilvamártásban sült csirkeszárnyak

  • Banánnal töltött csirkemell