Peperonata levesesen gombás tortellinivel

2013-11-27
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Szeretem az olasz konyhát. A különféle pasta-félék nagy kedvencek. A tortelliniket sokféleképp variálom.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg gombás tortellini
  • 2 db újhagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 3 db chili
  • 3 db paradicsom
  • 10 db chilivel töltött olívabogyó
  • 12 levél bazsalikom
  • 2 db bazsalikom csúcs
  • só, bors, pirospaprika
  • oregano
  • ketchup
  • chiliszósz
  • olívaolaj
  • parmezán

1. Lépés

Az újhagymát, paprikát karikára vágom, a fokhagymát aprítom, a paradicsomokat nyolcadolom, az olívabogyókat félbevágom.

2. Lépés

Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a paprikát, majd a paradicsomokat. Fűszerezem, beleöntöm a szószokat. Öntök rá fél liter vizet, amikor már forró, beleteszem a tésztát, megfőzöm.

3. Lépés

Tálaláskor reszelek rá sajtot, díszítem bazsalikommal és chilivel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

925 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fusilli gombapörkölttel és kolbásszal

  • Gombás tészta olívabogyóval és chilivel

  • Gombás tészta reszelt sajttal

  • Sajtos tortellini paradicsomos szardíniával és mozzarellával

  • Gombás spagetti fehérboros tejszínes zöld pestoval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    655 kcal
  • Zsír

    25.8g
  • Szénhidrát

    72.5g
  • Fehérje

    37g
  • Koleszterin

    80mg
  • Cukor

    13.1g