Amur halszelet sütve

2014-09-19
  • Hány főre: 5
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A Receptdaráló című műsorban készítették el, de ott pontyszelettel készült a recept. A családom inkább az amurt szereti, így azzal készítettem el a receptet.

Ezeket szerezd be:

  • 6 db amur szelet (kisebb darabban)
  • 3 ek reszelt gyömbér
  • 4 db fokhagyma, reszelve
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • só, bors
  • vaj

1. Lépés

A vajat felmelegítjük, a halszeleteket megsütjük, majd ráreszeljük a gyömbért és a reszelt fokhagymát. Felöntjük borral és még tálalás előtt hozzáadjuk a tejszínt, hogy azzal együtt is forraljuk egy ideig, mert így sűrűbb lesz a szaftja.

2. Lépés

Köretként sült krumplit ettünk hozzá. Aki szereti a majonézt, eheti azzal is, mert úgy is nagyon finom és ízletes a halszelet. Aki szeretné, kipróbálja a receptet pontyszelettel is.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 306 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajttal töltött spenótos gombóc natúr sült hallal

  • Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával

  • Sült szardínia

  • Sült pisztráng recept

  • Sokmagvas halszelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    461 kcal
  • Zsír

    19.6g
  • Szénhidrát

    4.2g
  • Fehérje

    58.8g
  • Koleszterin

    218mg
  • Cukor

    0.8g