Zuppa di pomodoro con tortellini e basalico

2013-07-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Finom olasz paradicsomleves. Egyszerűen muszáj kipróbálni az ő verziójukat!

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1/2 db paradicsom
  • 1 doboz sűrített paradicsom (70 gr)
  • 1 db tyúkleves kocka
  • ketchup
  • chili szósz
  • 1/2 l víz
  • bazsalikom
  • olívaolaj
  • 1/2 tasak sajtos tortellini
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • vörösbor

1. lépés

A hagymákat, bazsalikomot apróra, a paradicsomot kockára vágom, a chilit szeletelem.
Serpenyőben megdinsztelem a hagymát, rárakom a paradicsomot, chilit, fűszerezem, és feleresztem a vízzel.

2. lépés

Beleteszem a sűrített paradicsomot, cukrozom, locsolok bele ketchupot és chili szószt. Beleteszem a tortellinit, öntök bele vörösbort. Megfőzöm. Tálaláskor díszítem bazsalikom levéllel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 647 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Paradicsomleves kuszkusszal

  • Mexikói paradicsomleves

  • Salmorejo

  • Peperonata levesesen gombás tortellinivel

  • Gyors paradicsomleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    258 kcal
  • Zsír

    8.1g
  • Szénhidrát

    39.8g
  • Fehérje

    8.9g