Diétás epres sajttorta recept

2017-05-15
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Ha már itt az eperszezon, akkor íme egy tökéletes epres sajttorta recept, ami ráadásul diétásan készül.

Ezeket szerezd be:

  • Alaphoz:
  • 4 ek zabkorpa
  • 4 ek zabpehely
  • 3 ek kókusztej
  • 1 tk folyékony édesítőszer
  • 1 ek kakaópor
  • Krémhez:
  • 2 ek folyékony édesítőszer
  • 300 g eper
  • 0.5 csomag főzös pudingpor (cukormentes)
  • 1 tk vanília aroma
  • 3 db tojás
  • 500 g krémsajt (light)
  • Tetejére:
  • 300 g eper

1. lépés

Az alaphoz a hozzávalókat összekeverjük. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy összeálljon a keverék, majd egy kerek kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk.

2. lépés

A krémhez robotgéppel keverjük össze a hozzávalókat, a legvégén adjuk csak hozzá az epret. Használhatunk friss epret, de ha télen készítenénk a tortát, akkor megteszi fagyasztott is. Törjük fel egy robotgéppel, édesítsük ízlés szerint.

3. lépés

Óvatosan öntsük a masszát a kekszes alapra és 180 fokon előmelegített sütőben süssük 40-50 percig. Miután kivettük a sütőből hagyjuk kihűlni teljesen, és 1 órát hűtőben tároljuk.

4. lépés

Ezután a tetejét díszítsük eperdarabokkal.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 252 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • New York cheesecake eperrel

  • Citromos sajttorta recept

  • Mézes-joghurtos sajttorta

  • Csokoládé-narancs sajttorta

  • Csokoládés-céklás torta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    372,44 kcal
  • Zsír

    27,19 g
  • Koleszterin

    138,5 mg
  • Szénhidrát

    21,24 g
  • Cukor

    4,73 g
  • Fehérje

    11,34 g