Gyors paradicsomleves

2013-02-22
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Ki gondolná, hogy paradicsomlevest, akár 10 perc alatt is készíthetünk? Ha nincs kedvünk főzőcskézni és azonnal valami ehetőt kívánunk, akkor ez lesz a legjobb választás!

Ezeket szerezd be:

  • 800 g paradicsom, kockákra vágva
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk bazsalikom
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 1 szár zeller
  • 125 ml tejszín

1. lépés

Tegyük a paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, a bazsalikomot, sót, borsot, a zellert egy turmixgépbe és dolgozzuk el magas fokozaton. Öntsük a levest egy közepes lábasba, kezdjük melegíteni közepes lángon. Adjuk hozzá a tejszínt, keverjük össze, és főzzük 5 percig, utána kész is.

Még melegen tálaljuk, de főzhetünk hozzá tésztát is.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 143 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Paradicsomleves kuszkusszal

  • Mexikói paradicsomleves

  • Salmorejo

  • Peperonata levesesen gombás tortellinivel

  • Zuppa di pomodoro con tortellini e basalico

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    99 kcal
  • Zsír

    6.1g
  • Szénhidrát

    10.5g
  • Fehérje

    2.9g