Mexikói zöldségleves tortillával és tequilával
2015-05-12- Típus: Zöldséglevesek
- Nemzetiség: Mexikói
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 5
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Eredetileg egy egyszerű reteklevest akartam készíteni, de aztán mivel a mélyhűtőben mexikói salátakeverékre bukkantam, megváltozott a terv.
Ezeket szerezd be:
- 5 db retek (1 csokor)
- 25 dkg mexikói salátakeverék
- 2 db újhagyma (zöldjével)
- 1 db kisebb póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 db karalábé
- 0.5 db közepes zellergumó
- 1 db burgonya
- 1 db paradicsom
- 0.5 db paprika
- 0.5 db kápia paprika
- 0.5 db kisebb hegyes csípőspaprika
- 4 db chilipaprika
- 2 db csiperkegomba
- 5 szál petrezselyem
- 4 fakanál vaj
- 1 tk olívaolaj
- 1 db tyúkhúsleveskocka
- 1 db zöldségleveskocka
- 2 ek chiliszósz
- só (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 pohárnyi cérnatészta
- 4 db tortilla lap
- 1 dl tequila
- 1,2 l víz
1. Lépés
Az újhagymát, a póréhagymát és a paprikákat felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a gombát és a petrezselymet felvágom, a paradicsomot nyolcadolom, a többit darabolom.
2. Lépés
Egy fazékban kevés olajon és a vajon megpirítom a hagymát, majd a zöldségeket.
3. Lépés
Felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockákat, fűszerezem. Kb. 35 percig főzöm, majd hozzáadom a retek leveleit és az újhagyma zöldjét, a levestésztát.
4. Lépés
10 perc elteltével beleszórom a petrezselyemzöldet, rálocsolom a chiliszószt. Elzárom a villanytűzhelyet, s a levest rajtahagyom, hogy a hőn tartáson készre főjön.
5. Lépés
Tálaláskor tányéronként 3 cl tequilát öntök bele, s teszek még hozzá 1/2 tortillát felvágva.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 603 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
423 kcal -
Zsír
19,4 g -
Koleszterin
38 mg -
Szénhidrát
43,4 g -
Cukor
7,5 g -
Fehérje
16,3 g