Kakaós-cseresznyés muffin
2013-04-28- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Egy újabb muffin remek készül a konyhámban. A receptet a barátnőmtől kaptam.
Ezeket szerezd be:
- 430 g liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál keserű kakaó
- 190 g barna cukor
- 250 ml tej
- 120 ml olaj
- 2 tojás
- 100 g fehér csokoládé
- 100 g tej vagy étcsokoládé
- 150g fagyasztott cseresznye
- fél teáskanál vanília
1. lépés
A dolog nyitja a hozzávalók elszeparálása. Kezdjük a száraz hozzávalókkal, dolgozzuk össze egy tálban, majd jöhetnek a nedves hozzávalók és végül a kettőt vegyítsük össze.
2. lépés
A kétféle csokoládét tőrjük össze, majd forgassuk hozzá a masszához a fele cseresznyével együtt. Készítsük elő a muffin sütőnket, béleljük ki papírral, majd a háromnegyedéig töltsük meg tésztával. A tetejüket szórjuk meg a maradék cseresznyével.
3. lépés
Tegyük sütőbe, majd 180°C-on 30 perc alatt süssük készre őket. Tűpróbával ellenőrizzük!
Porcukorral leszórva, de olvasztott csokoládéba mártva is szolgálhatjuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
6 852 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
502 kcal -
Zsír
19.9g -
Szénhidrát
74.3g -
Fehérje
8g