Kakaós-cseresznyés muffin

2013-04-28
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egy újabb muffin remek készül a konyhámban. A receptet a barátnőmtől kaptam.

Ezeket szerezd be:

  • 430 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál keserű kakaó
  • 190 g barna cukor
  • 250 ml tej
  • 120 ml olaj
  • 2 tojás
  • 100 g fehér csokoládé
  • 100 g tej vagy étcsokoládé
  • 150g fagyasztott cseresznye
  • fél teáskanál vanília

1. lépés

A dolog nyitja a hozzávalók elszeparálása. Kezdjük a száraz hozzávalókkal, dolgozzuk össze egy tálban, majd jöhetnek a nedves hozzávalók és végül a kettőt vegyítsük össze.

2. lépés

A kétféle csokoládét tőrjük össze, majd forgassuk hozzá a masszához a fele cseresznyével együtt. Készítsük elő a muffin sütőnket, béleljük ki papírral, majd a háromnegyedéig töltsük meg tésztával. A tetejüket szórjuk meg a maradék cseresznyével.

3. lépés

Tegyük sütőbe, majd 180°C-on 30 perc alatt süssük készre őket. Tűpróbával ellenőrizzük!

Porcukorral leszórva, de olvasztott csokoládéba mártva is szolgálhatjuk.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 375 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

  • Csokoládés-málnás muffin

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    502 kcal
  • Zsír

    19.9g
  • Szénhidrát

    74.3g
  • Fehérje

    8g