Avokádós-mozzarellás saláta

2013-12-07
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Ismét egy nagyon finom avokádós-mozzarellás saláta, amit érdemes elkészíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 avokádó
  • 5 dkg mozzarella
  • fejessaláta közepe
  • 2 db retek (hónapos)
  • 2 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 4 db fekete olívabogyó
  • 8 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
  • 0.5 db citrom
  • extraszűz olívaolaj
  • chiliszósz (édes-csípős)
  • 1 db zsemle (szezámmagos francia)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. lépés

A tojást megfőzöm, hosszában kettévágom. A tányér közepére teszem a salátát, alá a szeletelt paradicsomot és mozzarellát, retket.

2. lépés

A zsemlét kettévágom, belerakom a szeletelt avokádót, locsolok rá chiliszószt.

3. lépés

Mellérakom a féltojásokat, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat.

4. lépés

Díszítem egy citromszelettel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,028 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Avokádó rákfarkos zöldséges ananászsalátával

  • Avokádós salátatál

  • Avokádós saláta mozzarellával és gombával

  • Kagylós-kaviáros töltött avokádó salátaágyon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    718 kcal
  • Zsír

    49,7 g
  • Koleszterin

    191 mg
  • Szénhidrát

    41,8 g
  • Cukor

    11,3 g
  • Fehérje

    28 g