Medvehagymás omlett gombával és sajttal

2013-11-29
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Hogy milyen is egy jó omlett nálam? Medvehagymás, gombás, paradicsomos, újhagymás, sajtos. Ebben a sorrendben. :)

Ezeket szerezd be:

  • 2 db tojás
  • 5 levél medvehagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csiperkegomba
  • 1 db paradicsom
  • 1 db újhagyma (zöldjével)
  • petrezselyem
  • 0.5 db csípős hegyes zöldpaprika
  • chilipaprika
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • gouda sajt
  • olívaolaj (extraszűz)

1. lépés

A petrezselymet, fokhagymát aprítom, a négy levél medvehagymát, s a gombát szeletelem, az újhagymát, a hegyes paprikát és a chilit karikára, a paradicsomot négybe vágom, kettőt félreteszek, a többit kockára vágom. A tojásokat felverem, a lisztet, tejet belekeverem, fűszerezem.

2. lépés

Egy serpenyőben az olajat felhevítem, benne a hagymát, paprikát, majd a többi zöldséget is rátéve, megdinsztelem, majd félreteszem. A serpenyőbe ismét öntök kevés olajat, beleöntöm a tojást, megsütöm. A felére ráhelyezem a tölteléket, locsolok rá chiliszószt, reszelek rá sajtot, a másik felét díszítem medvehagymával és paradicsommal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 892 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spenótos-sonkás-sajtos omlett

  • Spenótos frittata baconnal, zöldségekkel és reszelt sajttal

  • Omlett gombával és kolbásszal

  • Mediterrán omlett gazdagon

  • Mediterrán omlett négyféle sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    543 kcal
  • Összes Zsír

    33,7 g
  • Koleszterin

    370 mg
  • Szénhidrát

    38,5 g
  • Cukor

    10,3 g
  • Fehérje

    25,5 g