Medvehagymás omlett gombával és sajttal
2013-11-29- Típus: Omlett receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Hogy milyen is egy jó omlett nálam? Medvehagymás, gombás, paradicsomos, újhagymás, sajtos. Ebben a sorrendben. :)
Ezeket szerezd be:
- 2 db tojás
- 5 levél medvehagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csiperkegomba
- 1 db paradicsom
- 1 db újhagyma (zöldjével)
- petrezselyem
- 0.5 db csípős hegyes zöldpaprika
- chilipaprika
- 1 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- chiliszósz (ízlés szerint)
- gouda sajt
- olívaolaj (extraszűz)
1. lépés
A petrezselymet, fokhagymát aprítom, a négy levél medvehagymát, s a gombát szeletelem, az újhagymát, a hegyes paprikát és a chilit karikára, a paradicsomot négybe vágom, kettőt félreteszek, a többit kockára vágom. A tojásokat felverem, a lisztet, tejet belekeverem, fűszerezem.
2. lépés
Egy serpenyőben az olajat felhevítem, benne a hagymát, paprikát, majd a többi zöldséget is rátéve, megdinsztelem, majd félreteszem. A serpenyőbe ismét öntök kevés olajat, beleöntöm a tojást, megsütöm. A felére ráhelyezem a tölteléket, locsolok rá chiliszószt, reszelek rá sajtot, a másik felét díszítem medvehagymával és paradicsommal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
1 892 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
543 kcal -
Összes Zsír
33,7 g -
Koleszterin
370 mg -
Szénhidrát
38,5 g -
Cukor
10,3 g -
Fehérje
25,5 g