Terueli fokhagymaleves

2013-04-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egy újabb spanyol leves egyenesen Aragóniából. Teruel híres a sonkájáról, illetve a leveseiről, pikáns ízeiről. Magyaros szemmel nekem ízlett, de ízlések és pofonok. Mindenesetre egyszer legalább próbáljátok ki.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg szikkadt Kenyér
  • 10 gerezd Fokhagyma
  • 1 evőkanál Pirospaprika
  • 3-4 db Tojás
  • Olaj

1. lépés

Felteszünk 1,5 liter vizet forrni. Közben olajon a kicsire megpucolt, összevágott fokhagymákat enyhén megpirítjuk. Ezután a kis darabokra összevágott kenyeret is olajon aranysárgára pirítjuk. A pirítás vége felé szórjuk meg pirospaprikával.

2. lépés

A pirított fokhagymát és a pirospaprikás kenyérszeleteket beletesszük a forrásban lévő vízbe. Sóval ízlés szerint fűszerezzük. A levest körülbelül 25 percig főzzük.

3. lépés

Ha letelt az idő, akkor felverjük a tojásokat és szép lassan a levesbe csurgatjuk. Folyamatosan keverjük, egészen addig, míg krémszerű nem lesz.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 569 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes hagymaleves

  • Medvehagyma-krémleves sült baconnal és gombával

  • Tejszínes-chilis-medvehagymás hagymaleves

  • Tejfölös medvehagymaleves

  • Öthagymaleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    353 kcal
  • Összes Zsír

    16,2 g
  • Koleszterin

    123 mg
  • Szénhidrát

    41,6 g
  • Cukor

    3,7 g
  • Fehérje

    10,6 g