Terueli fokhagymaleves
2013-04-02- Típus: Diétás levesek, Hagymalevesek, Karcsúsító ételek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egy újabb spanyol leves egyenesen Aragóniából. Teruel híres a sonkájáról, illetve a leveseiről, pikáns ízeiről. Magyaros szemmel nekem ízlett, de ízlések és pofonok. Mindenesetre egyszer legalább próbáljátok ki.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg szikkadt Kenyér
- 10 gerezd Fokhagyma
- 1 evőkanál Pirospaprika
- 3-4 db Tojás
- Olaj
- Só
1. lépés
Felteszünk 1,5 liter vizet forrni. Közben olajon a kicsire megpucolt, összevágott fokhagymákat enyhén megpirítjuk. Ezután a kis darabokra összevágott kenyeret is olajon aranysárgára pirítjuk. A pirítás vége felé szórjuk meg pirospaprikával.
2. lépés
A pirított fokhagymát és a pirospaprikás kenyérszeleteket beletesszük a forrásban lévő vízbe. Sóval ízlés szerint fűszerezzük. A levest körülbelül 25 percig főzzük.
3. lépés
Ha letelt az idő, akkor felverjük a tojásokat és szép lassan a levesbe csurgatjuk. Folyamatosan keverjük, egészen addig, míg krémszerű nem lesz.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 764 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
353 kcal -
Összes Zsír
16,2 g -
Koleszterin
123 mg -
Szénhidrát
41,6 g -
Cukor
3,7 g -
Fehérje
10,6 g