Kínai csirke saláta recept

2012-04-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ez a kínai csirke saláta egy színes és ízletes módja annak, hogy egy kis maradék csirkét felhasználjunk. Kísérleteztem néhány különböző salátaöntettel is, most egyet közülük (a szerintem legfinomabbat) megosztom.

Hozzávalók

maradék bőr nélküli csirkemell, csíkokra vágva
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál mogyoró, szőlő vagy repceolaj
1/2 teáskanál pirospaprika
1 fej jégsaláta
1 édes paprika, vékonyra szeletelve
3-4 mogyoróhagyma
2 sárgarépa
koriander
1/2 csésze pirított mogyoró
15-20dkg kínai tészta

Öntet
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizsecet
1 teáskanál mustár por
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 gerezd fokhagyma, aprítva
1/2 teáskanál chili paprika
2 teáskanál cukor
1 evőkanál sötét szezámolaj
1/4 csésze mogyoró, szőlő vagy a repceolaj

Elkészítés

1 Melegítsük fel az olajt egy serpenyőben és pirítsuk 1 percig, majd adjuk hozzá a csirkemell csíkokat, egy kevés sót, a pirospaprikát. Keverjük készre, magas lángon sütjük a csirkét, amíg megpuhulnak, 3-6 perc attól függően, hogy milyen meleg a tűzhely. Tegyük félre kihűlni.

2. Egy kis tálban habverővel keverjük össze az öntet hozzávalókat. Ízesítsük be ízlés szerint. Egy nagy tálban helyezzük csirkét és saláta összetevőket. Csak tálalás előtt locsoljuk meg az öntöttel.

3. Egy kis fazékban főzzük meg a kínai tésztát sós vízben, majd mikor kész van, szűrjük és adjuk hozzá a salátához.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

8 393 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Majonézes zellersaláta

  • Amerikai káposztasaláta

  • Grillezett cukkinisaláta

  • Zellersaláta almával és körtével

  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal