Kínai csirke saláta recept
2012-04-02- Típus: Csirkesaláta, Saláta
- Nemzetiség: Kínai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ez a kínai csirke saláta egy színes és ízletes módja annak, hogy egy kis maradék csirkét felhasználjunk. Kísérleteztem néhány különböző salátaöntettel is, most egyet közülük (a szerintem legfinomabbat) megosztom.
Hozzávalók
maradék bőr nélküli csirkemell, csíkokra vágva
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál mogyoró, szőlő vagy repceolaj
1/2 teáskanál pirospaprika
1 fej jégsaláta
1 édes paprika, vékonyra szeletelve
3-4 mogyoróhagyma
2 sárgarépa
koriander
1/2 csésze pirított mogyoró
15-20dkg kínai tészta
Öntet
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizsecet
1 teáskanál mustár por
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 gerezd fokhagyma, aprítva
1/2 teáskanál chili paprika
2 teáskanál cukor
1 evőkanál sötét szezámolaj
1/4 csésze mogyoró, szőlő vagy a repceolaj
Elkészítés
1 Melegítsük fel az olajt egy serpenyőben és pirítsuk 1 percig, majd adjuk hozzá a csirkemell csíkokat, egy kevés sót, a pirospaprikát. Keverjük készre, magas lángon sütjük a csirkét, amíg megpuhulnak, 3-6 perc attól függően, hogy milyen meleg a tűzhely. Tegyük félre kihűlni.
2. Egy kis tálban habverővel keverjük össze az öntet hozzávalókat. Ízesítsük be ízlés szerint. Egy nagy tálban helyezzük csirkét és saláta összetevőket. Csak tálalás előtt locsoljuk meg az öntöttel.
3. Egy kis fazékban főzzük meg a kínai tésztát sós vízben, majd mikor kész van, szűrjük és adjuk hozzá a salátához.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
8 393 megtekintés