Marhahúsleves cérnametélttel

2013-09-13
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:30 p
  • Elkészítés: 1:40 p

Ez a leves annyira kiadós, hogy egytálnak is megfelel.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg marhalábszár
  • 1 db velős csont
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db chili paprika
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 3 levél kelkáposzta
  • 2 db krumpli
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor zellerlevél
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • cérnametélt

1. lépés

A húst és a csontot megmosom, a húst nagyobb darabokra. vágom A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát, paradicsomot negyedelem.
A húst és a csontot egy fazékba teszem, felöntöm vizel, felforralom, a habját leszedem, s lassú tűzön tovább főzöm.. Beleteszem a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.

2. lépés

Közben megfőzöm a tésztát.Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, teszek bele tésztát, egy darab húst, s egy chili paprikát.

A húst a végén tormával fogyasztom, a velős csontból kinyert velőt pedig később – vacsorára – fokhagymás pirítóssal, fehérborral teszem magamévá .

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 580 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pulykanyakleves zöldségesen metélttésztával

  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    487 kcal
  • Zsír

    7.4g
  • Szénhidrát

    65g
  • Fehérje

    39.4g