Marhahúsleves cérnametélttel
2013-09-13- Típus: Húslevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 1:40 p
Ez a leves annyira kiadós, hogy egytálnak is megfelel.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg marhalábszár
- 1 db velős csont
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db chili paprika
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 1 db karalábé
- 3 levél kelkáposzta
- 2 db krumpli
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1/2 csokor zellerlevél
- só, őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- cérnametélt
1. lépés
A húst és a csontot megmosom, a húst nagyobb darabokra. vágom A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát, paradicsomot negyedelem.
A húst és a csontot egy fazékba teszem, felöntöm vizel, felforralom, a habját leszedem, s lassú tűzön tovább főzöm.. Beleteszem a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.
2. lépés
Közben megfőzöm a tésztát.Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, teszek bele tésztát, egy darab húst, s egy chili paprikát.
A húst a végén tormával fogyasztom, a velős csontból kinyert velőt pedig később – vacsorára – fokhagymás pirítóssal, fehérborral teszem magamévá .
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 580 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
487 kcal -
Zsír
7.4g -
Szénhidrát
65g -
Fehérje
39.4g