Panírozott pulykafasírt fűszeres sült krumplival
2015-08-14- Típus: Fasírt receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Szebb a páva, mint a pulyka! Lehet, de pávát még nem ettem, a pulyka viszont finom. Szeretem.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg darált pulykahús
- 0,5 db zsemle
- 1 ek tej
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 db tojás
- 3 szál petrezselyem
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kukoricadara
- 4 db közepes újkrumpli
- rozmaring (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- 15 dkg mexikói zöldségkeverék
- 6 db koktélparadicsom
- olívaolaj
1. lépés
A zsemlét szétszaggatom, tejet locsolok rá. A krumplikat előfőzöm. A zöldségeket olajon megpirítom, öntök rá kevés vizet, fűszerezem, megdinsztelem.
2. lépés
A krumplikat egy serpenyőbe rakom, öntök rá olajat, fűszerezem, s rászórom a rozmaring és kakukkfűleveleket, megsütöm.
3. lépés
A hagymákat darabolom, egy serpenyőben olajon megdinsztelem. Beteszem egy keverőtálba. Hozzáadom a darált húst, a zsemlét, a tojást, az aprított petrezselymet, a fűszereket, összekeverem.
4. lépés
A húst egy kb. 6 cm-es karikába formázom, majd panírozom, s mindkét oldalán kb. 7-8 percig sütöm.
5. lépés
Tálaláskor, teszek a tányérra 4 szelet fasírtot, 2 db sült krumplit, formázok egy kupac zöldséget, díszítem koktélparadicsommal, petrezselyemzölddel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 397 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
827 kcal -
Zsír
16,1 g -
Koleszterin
177 mg -
Szénhidrát
117,3 g -
Cukor
21,8 g -
Fehérje
56,3 g