Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

2016-03-04
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A múltkor annyira finom lett a farhátból főzött leves, hogy meg kellett ismételni, de ezúttal nyak is került bele és tészta helyett galuskát főztem hozzá.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kacsafarhát
  • 2 db kacsanyak
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db zellerlevél
  • 1 szál petrezselyem
  • 4 db egész fekete bors
  • 1 db zöldségleveskocka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 3 ek búzadara (gríz)
  • 1 db tojás

1. lépés

A farhátat kettévágom, a nyakakat egyben hagyom. A csontos húst beteszem egy fazékba, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát, felöntöm vízzel.

2. lépés

Amíg a hús fő, elkészítem a galuskát. A galuskához a tojást felverem, hozzáadom a grízt, sózom, összekeverem, ha túl sűrű, adok hozzá egy kevés levest.

3. lépés

A leveshez adom a felvágott zöldségeket.

4. lépés

Amikor a hús és a zöldségek is puhák már, kanállal beleszaggatom a galuskákat. Rövid idő elteltével tálalok.

5. lépés

A levesből merek, szedek hozzá két darab galuskát, teszek rá zellerlevelet és chilipaprikát.

6. lépés

A végén még megszórtam borssal, pirospaprikával, s rávágtam egy chilit.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 883 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pulykanyakleves zöldségesen metélttésztával

  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Fehérboros fácánleves gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    775 kcal
  • Zsír

    28,1 g
  • Koleszterin

    342 mg
  • Szénhidrát

    70,9 g
  • Cukor

    20 g
  • Fehérje

    62,1 g