Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

2016-07-18
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Egy finom tyúkhúslevest finom krumpligombóccal?

Ezeket szerezd be:

  • Leveshez:
  • 200 g Csirkeaprólék
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 db Zellergumó
  • 3 db Sárgarépa
  • 3 db Fehérrépa
  • 2 kiskanál Ételízesítő (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 db Chilipaprika
  • 2 szál Petrezselyem
  • Gombóchoz:
  • 2 közepes db Krumpli
  • 0.5 kiskanál Só (ízlés szerint)
  • 0.5 kiskanál Bors (ízlés szerint)
  • 0.5 db Tojás

1. lépés

A leves hozzávalóit felteszem főni.

2. lépés

Közben elkészítem a gombócokat: A krumplit megfőzöm, összetöröm, s összekeverem egy kevés liszttel, sóval és tojással. (Aki akar, tehet bele petrezselymet.)

3. lépés

Kis gombócokat formálok és sós vízben megfőzöm.

4. lépés

Tálaláskor egy mélytányérba merek a levesből, teszek bele néhány gombócot, s megszórom vágott petrezselyemmel és chilivel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

650 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

  • Fehérboros fácánleves gazdagon

  • Fehérboros fácánhúsleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    558 kcal
  • Zsír

    8 g
  • Koleszterin

    282,5 mg
  • Szénhidrát

    95,2 g
  • Cukor

    25,2 g
  • Fehérje

    30,5 g