Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

2016-03-21
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Finom húslevest készítettem kacsafarhátból, amit metélttésztával szervíroztam.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db kacsafarhát
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 0.5 db karalábé
  • 0.5 db zellergumó (kicsi)
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 db zellerlevél
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 teáskanál fekete bors
  • só (ízlés szerint)
  • 10 dkg cérnametélt

1. lépés

A farhátakat kettévágom, egy fazékba teszem felöntöm vízzel, fűszerezem.

2. lépés

Amíg a farhát fő, felvágom a zöldségeket, majd a leveshez adom.

3. lépés

Kifőzöm a tésztát.

4. lépés

A levesből merek, szedek hozzá tésztát, teszek rá petrezselyemlevelet és chilipaprikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 548 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pulykanyakleves zöldségesen metélttésztával

  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

  • Fehérboros fácánleves gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    708 kcal
  • Zsír

    21,1 g
  • Koleszterin

    156 mg
  • Szénhidrát

    76,4 g
  • Cukor

    13,7 g
  • Fehérje

    52,3 g