Karácsonyi áfonyás kenyér

2012-11-13
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 55 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

A következő édes kenyér recept helyettesíthető bármilyen gyümölccsel, akár mazsolával, meggyel is készíthető, ha nem találnánk szép vörös áfonyát.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 3/4 csésze narancslé
  • 3/4 csésze narancslé
  • 2 evőkanál margarin
  • 1 tojás
  • 1,5 csésze áfonya, mazsola vagy meggy
  • 1/2 csésze apróra vágott dió, opcionális

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzunk ki egy tetszőleges kenyér- vagy nagyobb őzgerinc formát. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, sót és szódabikarbónát egy közepes keverőtálban. Keverjük hozzá a narancslevet, a narancshéjat, margarint és a tojást. Addig keverjük, amíg szép sima tésztát kapunk.

2. Lépés

Adjuk hozzá az áfonyát, mazsolát vagy meggyet és igény szerint a diót. Oszlassuk el egyenletesen a formánkban. Süssük 45-55 percig, vagy tűpróbáig. Szeletelés előtt hagyjuk hűlni egy kicsit.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 746 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

  • Almás-diós őzgerinc recept

  • Gyümölcsös kevert tészta

  • Fincsi banánkenyér

  • Nyári gyümölcsös sütemény

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    424 kcal
  • Zsír

    11.4g
  • Szénhidrát

    75g
  • Fehérje

    7.5g