Karácsonyi áfonyás kenyér
2012-11-13- Típus: Gyümölcskenyér
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 1:10 p
A következő édes kenyér recept helyettesíthető bármilyen gyümölccsel, akár mazsolával, meggyel is készíthető, ha nem találnánk szép vörös áfonyát.
Ezeket szerezd be:
- 2 csésze liszt
- 1 csésze cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 3/4 csésze narancslé
- 3/4 csésze narancslé
- 2 evőkanál margarin
- 1 tojás
- 1,5 csésze áfonya, mazsola vagy meggy
- 1/2 csésze apróra vágott dió, opcionális
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzunk ki egy tetszőleges kenyér- vagy nagyobb őzgerinc formát. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, sót és szódabikarbónát egy közepes keverőtálban. Keverjük hozzá a narancslevet, a narancshéjat, margarint és a tojást. Addig keverjük, amíg szép sima tésztát kapunk.
2. Lépés
Adjuk hozzá az áfonyát, mazsolát vagy meggyet és igény szerint a diót. Oszlassuk el egyenletesen a formánkban. Süssük 45-55 percig, vagy tűpróbáig. Szeletelés előtt hagyjuk hűlni egy kicsit.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 746 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
424 kcal -
Zsír
11.4g -
Szénhidrát
75g -
Fehérje
7.5g