Lencsefőzelék vörösboros-gombás marhaszelettel

2015-02-09
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A másik étel, amit Újév táján nem hagyhatunk ki, ha gazdagok akarunk lenni, de legalábbis nem akarunk egész évben üres pénztárcával magunk elé nézni, nos ez a lencse.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg lencse
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 0.5 db citrom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tej
  • olívaolaj
  • - : : Gombás húshoz : : -
  • 2 szelet marhahús
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 4 db csiperkegomba
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)

1. Lépés

A lencsét beáztatom, a húst bepácolom, só, bors, pirospaprika, fokhagyma, olívaolaj, irány a hűtő 1 napra.

2. Lépés

Másnap a lencsét fűszerezem, teszek bele babérlevelet, s felteszem főni.

3. Lépés

A húst egy serpenyőben olívaolajon mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem.

4. Lépés

Elkészítem a gombás ragút. Ráteszem a hússzeleteket, locsolok rá vörösbort, s puhára párolom.

5. Lépés

A lencséhez öntök kevés tejet, szórok rá lisztet, felrottyantom.

6. Lépés

Tálalok. A tányérra teszek egy szelet húst, rá ragút, mellé lencsét.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 149 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lencsefőzelék sült hússal

  • Tejfölös lencsefőzelék sertésoldalassal

  • Tejfölös lencsefőzelék csülökkel

  • Lencsefőzelék recept

  • Zöldséges lencsefőzelék

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    848 kcal
  • Zsír

    24 g
  • Koleszterin

    113 mg
  • Szénhidrát

    83,2 g
  • Cukor

    10,2 g
  • Fehérje

    68,4 g