Lencsefőzelék vörösboros-gombás marhaszelettel
2015-02-09- Típus: Lencsefőzelékek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A másik étel, amit Újév táján nem hagyhatunk ki, ha gazdagok akarunk lenni, de legalábbis nem akarunk egész évben üres pénztárcával magunk elé nézni, nos ez a lencse.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg lencse
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 0.5 db citrom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál tej
- olívaolaj
- - : : Gombás húshoz : : -
- 2 szelet marhahús
- 0.5 db vöröshagyma
- 1 db csípős hegyespaprika
- 1 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 4 db csiperkegomba
- olívaolaj
- 1 dl vörösbor
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
1. Lépés
A lencsét beáztatom, a húst bepácolom, só, bors, pirospaprika, fokhagyma, olívaolaj, irány a hűtő 1 napra.
2. Lépés
Másnap a lencsét fűszerezem, teszek bele babérlevelet, s felteszem főni.
3. Lépés
A húst egy serpenyőben olívaolajon mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem.
4. Lépés
Elkészítem a gombás ragút. Ráteszem a hússzeleteket, locsolok rá vörösbort, s puhára párolom.
5. Lépés
A lencséhez öntök kevés tejet, szórok rá lisztet, felrottyantom.
6. Lépés
Tálalok. A tányérra teszek egy szelet húst, rá ragút, mellé lencsét.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 149 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
848 kcal -
Zsír
24 g -
Koleszterin
113 mg -
Szénhidrát
83,2 g -
Cukor
10,2 g -
Fehérje
68,4 g